En yapsak ne söylesek herkes bildiğini okuyor. İl Sağlık Müdürümüz Fevzi Yavuzyılmaz, açıklama üstüne açıklama yapıyor, ‘tedbirli olalım, kurallara uyalım’ diye. Ama ne yazık ki Bursa’da korona kimin umurunda düğünler, cemiyetler gırla!

Aynı gün içerisinde iki haber, haberlerden biri ‘Bursa'da yoğun bakım yataklarının yüzde 75'i doldu’ diğeri ise ‘Sosyal mesafeyi hiçe sayıp maskesiz şekilde halay çektiler” haberi…

Gel de utanma Bursa, gel de şu kural tanımazlarla aynı havayı solumaktan utanma!

Nedir bu kural tanımazlık, nedir bir yılda salgınla mücadele eden sağlıkçıların emeğini yok saymak?

Koronanın ülkemizde yayılmaya başladığı zamanlar yapılan kısıtlamalarda vatandaş daha tedbirliyken şimdi ise kısıtlama da neymiş der gibi, park park gezen mi dersin, aracıyla ev ev gezen mi dersin, piknik yapan mı dersin. Anlaşılan korona ciddiyetini kaybetmeden biz ciddiyetimizi kaybettik.

Kontrole takılmasın diye sahte izin kaydı da çıkaranın cabası! Bunları nerden biliyorsun derseniz, Bursa’da ki haberlere bakın bakalım Bursa koronaya nasıl da meydan okuyor.

Ya anlamıyor musun düğün yapan kardeş, sağlık müdürümüz söylüyor, ‘Bursa’da yoğun bakım yataklarının yüzde 75’i dolu’ diye. Ne yani ne diyorsun ‘yoğun bakıma girmek bana vız mı gelir’ diyorsun? Tamam anladık sana vız gelir de ya bu bir yıldır sağlık çalışanlarının emeği ne olacak. Kendi canını düşünmüyorsan, yapılan emekleri düşün!

Ne desek ne yapsak boş, Bursa neredeyse bir yıldır tam gaz devam ediyor bu kural tanımamazlığa! O yüzden sen demişsin, sağlık bakanı demiş, il sağlık müdürü demiş neye yarar. Korona ona vız geldikten sonra…