Kaybedecek hiçbir şeyin yoksa korkacak bir şeyin de yok demektir. Kendine güvenin varsa kimseden bir şey istemeyecek el etek öpmeye gerek duymayacaksın.

Her beklentide zoraki memnunluk oyunu oynamayacaksın. Tırnağım varsa başımı kaşıyabilir, göbeğimi kendim kesebilirim diyeceksin.

Hayatı iyi okumuş her işi gocunmadan yapmışsan önüne çıkan her engeli becerinle aşmak gözünde büyümeyecek.

Dirayetli isen "eyvallah" kelimesi hayatında yer tutmayacak, kimse seni üzemeyecek.

Ne ötelenecek ne de horlanacaksın. Besleme kılığına bürünmeyeceksin, günleri sayan saç tellerin birilerinin cesareti olmayacak.

Az yedin çok yedin diye kimsenin gözü lokmalarını saymayacak. İnsanların görünüşüyle dalga geçecek kadar basitleşmeyecek, basitleşenle muhatap olmayacaksın.

Algıladığın her davranış senin diğerlerinden daha üstün olmadığını öğretecek. Kendinden emin, bastığın yeri biliyor isen gideceğin yerin de doğru olduğunu vicdanına savunabiliyorsan emekle, yürü, koş…

Sen yürürken yüzünü kırıştıranlar illa olacak!

Koşarken arkandan bu deli nereye koşuyor diye alay edecekler, hatta ilk fırsatta çelme takacak, düşmeni bekleyecekler. Düştüğün an tekmeyi eksik etmeyecekler!

Emeklerken, yürürken, koşarken istikametine odaklanacaksın.Kimin ne dediğinin bir hükmü olmayacak, her sarsıntı seni daha da çok kamçılayacak. Ne kibri tependen yağdıracak ne de fazla tevazu gösterip kimsenin hayatına burnunu sokma şansı vereceksin.

Yumuşak yüzünü gördüklerinde kendi sepetindeki civcivlerin kanadını kırıp senin hayatının tam merkezine konduklarını göreceksin. Ne onlar sana mecbur ne de sen mecburi yolsun onlara...

Milyonları toplasan başına ne fayda! Kuru kalabalıktan başka ne katacaklar sana? Sevinci araç gereçlere bağlamayacaksın. Elinden uçup gittiğinde her şeyin sonu geldi demeyeceksin. Varlığında yokluğunda geçici olduğunu bilerek yaşamak hayatı sana kaybettirmeyecek.

Sağını- solunu iyi tartacak, etrafında olması gerekenleri değiştirmeye çalışmayacaksın. Her sevgi kabulleniştir, o zaman korkular senden korkacak! Sevdiklerini gülerken ağlarken yanında tutabiliyorsan arkadaşını da dostunu da seçmiş olacaksın…

Zira her kişinin yaşamı kalabalık gibi görünse de sadece sevdiklerine aittir. İnsan tek de yaratabilir, yaşayabilir mutluluğu...

İlla huzuru erkeğin kadına, kadının erkeğe bağlaması şart değil. Şartlar dilim dilim bölünmesiyle doyurucu!

Parasını verip alamadığımız tek şey "sevgi".

Seviyoruz, sevdiğimiz kadar sevilmediğimiz de bir gerçek. Bırak kaybetme korkusu olmayanlar, sevmeyi tercih edenler, dilim dilim bölünmeye razı olanlar bizimle gelsin,gelmeyi beceremeyenler kendi değersizliği ile kalsın.