Orhangazi Belediyesi'nin 4 yıllık icraatlarının değerlendirildiği toplantıda Başkan Neşet Çağlayan’ı can kulağıyla dinledik.

Toplantıya basın mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve AK Parti mensupları ile yoğun bir katılım sağlanmıştı.

Toplantı öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Sonra icraatların anlatıldığı tanıtım filmini izledik.

Görevde olduğu 4 seneyi ve yapılan yatırımları değerlendiren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 48 aylık başarı öyküsünü özetledi. Orhangazi'nin dünü bugünü ve yarınını anlattı.

Başkan Çağlayan, öncelikle birlik ve beraberlik olmadan başarıya ulaşmanın imkânsızlığını dile getirdi.

Çağlayan, “Göreve gelmeden önce Orhangazi’nin 6 mahallesi vardı. 55 bin nüfusa hizmet veren belediye, 'Bütünşehir Yasası' ile 31 mahalle ve 80 bin nüfusa hizmet eden bir konuma geldi. Aylık 2 milyon 300 bin sabit gideri olan bir belediye devraldık. Ciddi bir ekonomik delik vardı. 24 milyon borcu olan bir belediyeydi burası. Bu kadar olumsuzluklara rağmen azim gösterdik ve 236 milyon lira yatırım yapan bir belediye haline geldik" dedi.

“Hakkımızda çok dedikodu yapıldı ancak kimse bize gelerek birinci ağızdan konuşmadı” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Çağlayan, “Belediye olarak bütçeyi koruma adına Orhangazi Belediyesi’nin 800’ü aşkın gayrimenkulü vardı. 135 gayrimenkulün satışını gerçekleştirdik. 60’a yakın gayrimenkul 50 m2’lik alanlardı. Bunlardan 76 milyon lira gelir elde edildi. Bu süreçte de yaklaşık 56 tane gayrimenkulü belediyeye kazandırdık. AK Parti belediyeciliğinin Orhangazi’de 4 yılda neler yaptığını vatandaşımız iyi biliyor. Görevde olduğumuz sürede sosyal belediyeciliğe büyük önem verdik. Bunun da kanıtlarını tüm mahallelerimizde görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde şehrin her yerini tarumar edilmiş olarak bulduklarını, altyapı çalışmalarının yüzde 50’ler seviyesinde olduğunu hatırlatırken, "İlçede 2 yıl içinde 500’ü aşkın cadde ve sokağı asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarıyla estetik bir görünüme kavuşturduk. Bununla birlikte dış mahallelerimizde de alt ve üstyapıları büyük oranda tamamladık. Şehre vizyon projeler kazandırarak, yeni dönemde hayata geçirilecek birçok projenin zeminini hazırladık” dedi.

Bursa ve 17 ilçesi en güzel hizmeti hak ediyor.

Amacı hizmet olan için hiçbir engel olmaz. Yeter ki hizmet aşkı olsun.

Şehirlerin altyapısı, üstyapısı, sosyal ve kültürel alanlar, yeşil alanları, meydanlar, kaldırımlar, aydınlatmalar, pazar yerleri yapımı gibi birçok çalışmayı şehrin insanı görüyor, değerlendirmesini yapıp yöneticilerine notunu veriyor. Dışarıdan gelen insan bile anlayabiliyor, başkanların çalışıp çalışmadığını...

Siz yeter ki gayret gösterin emekler boşa gitmez.

Sayın Çağlayan ve ekip arkadaşları daha güzel Orhangazi için durmadan yorulmadan çalışmaya devam edecektir… Buna yürekten inanıyoruz...