Teşvik ve destek talebinde bulunan KOBİ’lerden istenen "Borcu Yoktur Yazısı" ile ilgili yazılarımız oldukça ilgi gördü. Sıkıntının büyüklüğü karşısında, destek veren kurumların bu konuda gerekli adımları atacak olduğuna olan inancımızı muhafaza ediyoruz.
Buradan bir çağrıda milletvekillerimize yapmak istiyoruz. Bu konuyu gündeme getirin lütfen!


 
Yazılarımızı okuyan bir sanayici dostumuz, yazılarımızla ilgili teşekkür ettikten sonra dedi ki;
"Bu konuda bir düzenlemenin yapılması KOBİ’lere nefes aldıracaktır. İnşallah gerekli düzenleme en kısa zamanda yapılır. Ama ben size daha da vahim bir durumu anlatayım."
Anlat, dedik...
"Ben devlete iş yapıyorum ve şu an çeşitli kurumlardan ve özellikle belediyelerden yüklü miktarda alacaklarım var. Ve bu alacaklarımı ne zaman alacağım belirsiz. Bazı alacaklarım yıllara yayılmış durumda!
Aynı zamanda benim devlete de borcum var. Bu borcum, alacaklarımı zamanında alamadığım için ödeme planlarımdan kaynaklanan aksaklıktan dolayıdır. Devletten alacaklarımızı alabilmiş olsak, devlete de borcumuz olmaz!
Biliyor musunuz? Devletten alacaklarımla ilgili olarak, devlet bana hiçbir gecikme bedeli ödemiyor! Ama devlete olan borçlarım yüzünden, devlet benden aylık gecikme bedeli tahsil ediyor!.."
Ve son noktayı koyuyor;
"Ve benim kuruluşum, bu kapsamdaki borcum yüzünden destek ve teşviklerden faydalanamıyor."
 
Buradan bürokrat dostlarımıza şu çağrıyı yapalım;
Bu durumu görün!
Bu duruma müdahale edin!
Çünkü bu durumun sorumlusu siyasi organizasyon değildir!
Kusura bakmayın, sorumlu olan da, çözüm olacak olan ve sorunu çözecek olan da sizsiniz!
KOBİ’lerin önünü açın ki, ÜLKENİN ÖNÜ AÇILSIN!
Koltuklarda uzun süre oturmak değildir marifet!
Marifet, kısa sürede gösterecek olduğunuz FAYDALI OLAN FAALİYET!.. 

 


***

Birliğin olmadığı yerde dirlik yoktur

Çiftlik sahibi akşam eve gelince, bir paket içinden fare kapanını çıkarır ve evin uygun bir yerine fare kapanını kurar.
Bunu gören fare, hemen kümese koşar, tavuktan yardım ister. Ancak tavuk "Bu sizin için bir sorun, beni ilgilendirmez!" der...
 
Fare, koyuna gider, durumu anlatır, ancak koyun da kendisinin problemi olduğunu söyleyerek, duruma kayıtsız kalır...
Fare, ineğe gider. İnek de konu ile ilgilenmez ve kendi problemi olmadığını söyleyerek, fareyi başından savar.
Bir süre sonra, fare kapanına bir yılan kuyruğunu kaptırır, bunu gören evin hanımı yılanın öldüğünü düşünerek yanına gider, ancak yılan evin hanımını sokar...
Evin hanımının ateşi yükselmiştir. Hemen kümese gidilir, tavuk kesilerek çorba yapılır.
Evin hanımı bir türlü iyileşmez, gelen ziyaretçilere ikram edilmek üzere koyun kesilir...
Evin hanımı ölür. Cenazeye katılanlara ikram etmek üzere inek kesilir ve konuklara ikram edilir...
Fareye ne olduğunu merak mı ettiniz?
Olan biteni deliğinden izlerken şöyle diyordu; "Birlik ve beraberliğin olmadığı ortamda, kelleler bir bir alınır!"
Fareye göre durum bu...
Bize göre, birliğin olmadığı yerde, dirlik olmaz!

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE’den firmalara destek çağrısı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Genel Sekreter Aykut Kırbaş ve üst düzey yöneticiler, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Dursun Topçu’nun ev sahipliğinde İTO’da düzenlenen seminerde firma temsilcileriyle bir araya geldiler.
 Enstitünün faaliyetlerinin anlatıldığı ve firma temsilcilerinden gelen soruların yanıtlandığı seminerin açılış konuşmasını İTO Başkanı Yardımcısı Dursun Topçu yaptı. Topçu, “Ticarette avantaj sağlayan nitelikli ürünler için standartlar önceliklidir. TSE’nin yıllardır bu alandaki çalışmaları, iş dünyasına da ışık tutuyor. Gerek sektörlerin sorunlarının çözümü gerek standartların hazırlanması ve sektörlerin bu konuda katılımının sağlanması için İTO olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 Rekabetin anahtarı standardizasyon çalışmalarında…
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise Enstitünün 65 yıldır yürüttüğü çalışmaların önemini değindi. Prof. Şahin, sanayi ürünlerinin kalitesi ve küresel rekabete hazır ürünlerin çıkarılması için standartların kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. TSE Başkanı; “Artan rekabet şartları içinde tarife dışı engeller ve sanayi istihbaratı her geçen gün önem kazanıyor. Bunlar da standartlarla ilişkili olarak karşımıza çıkıyor. TSE bu alanda iş dünyası için önemli çalışmalar yapıyor” dedi.
Dış pazara girişteki engellerin aşılmasına katkı sağlıyoruz
 Konuşmasında salondaki firma temsilcilerine seslenen TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş, “Bu Enstitü sizin Enstitünüz. KOBİ’lerimizin, ihracatçılarımızın, dış pazarlara girişlerinin önündeki engelleri aşmaları ve ihracatlarını artırmaları için de çalışıyoruz” dedi. TSE Genel Sekreteri, “Özellikle dış pazarlarda standart, test ve belgelendirme gibi isimler altında uygulanan tarife dışı engellerin önemli bir kısmını, uluslararası faaliyetlerimiz ve yetkilerimiz dahilinde çözebiliyoruz. Firmalarımız, karşılaştıkları engelleri bize bildirsinler” şeklinde konuştu