Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde de Cumhurbaşkanı’nın kendisine güvenerek, inanarak Bursa BŞB adayı olarak açıkladığı Alinur Aktaş, seçim mücadelesine başlamadan önce, Altepe’nin istifası ile boşalan koltuğa partisinin tercihi ile atanarak Başkanlık yaptığı 400 günlük dönemle ilgili icraatlarını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

Merinos AKKM’de yapılan bu toplantı Bursa’da sadece yazılı ve görsel medyanın değil, Bursa’nın siyasi, ticari, sosyal dünyalarının ajandasında birinci gündem olurken, devletin televizyonu TRT ve devletin haber ajansı AA mikrofonlarının kürsüde olmaması çok anlamlıydı.

Baktım göremedim.

Bir daha baktım göremedim.

Vardır ben göremedim dedim ve fotoğrafları tek tek inceledim.

Sonuç?

Yoktular!

Bir medya patronu bence yanlış da olsa davete tercih kullanabilir. Doğru olan gitmektir, konuya ters açı bakarsın olur biter ama yok sayamazsın. Belki de davet edilmemişsindir, bence alınganlık yapmaman lazım ama yine habercilik adına gidersin ve gerekçe istersin.

Ama sana ve senin namusuna devletin kamerası ve mikrofonu teslim ediliyorsa, günün en önemli haberine kayıtsız şartsız katılmalısın.

Sen Bursa’da alemi kör milleti sağır zannedip kasaba mantığı ile gol attım dersen, bir huysuz ihtiyarın radarına yakalanırsın, VAR golünü iptal eder.

Elbette her gönülde bir aslan yatar. Her insanın aklında farklı adayları olabilir. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yoktur ama Bursa gibi önemli bir şehirde BŞB Başkanı’nın vizyon toplantısını haber değeri yok sayıp, kestane şekeri haberinde var gibi görünüp, VAR’a yakalanmak olmaz.

Gazeteler izlediği bir toplantıya gazete duruşuna uygun olarak bakarlar ve manşete koyarlar ancak köşe yazarları kontürlü çalışmıyorsa özgür olabilmeli ve görüşlerini köşelerinde gazetenin politikasına uygun olmasa bile ifade etmelidirler.

Bursa’da benim tek adayım vardır. O da Bursa’ya en iyi hizmet verecek olan kimse odur.

Bursa boş değildir, kontürle çalışanlar kadar, düşünmesini bilen insanlar da vardır. O nedenle lafın tamamı aptala söylenir deyip noktayı koyalım.