Merhaba sevgili okurlar.

Sizlerle bugünden itibaren a Gazete sayfalarında buluşacağız. Hoş buldum.

Bu satırlarda Bursa’nın ve Türkiye’nin nabzını tutacak, önemli konulardan konuşacağız.

a Gazete ailesine bu yeni sürecime verdikleri destek için teşekkür ederim.


***

 

Ana muhalefet lideri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Bursa’da Büyük Balkan Buluşması’na katıldı.

Bursa ve CHP için oldukça önemli bir ziyaretti. Çünkü mevcut iktidarın kalelerinden biri olarak görülen Bursa, tabiri caizse seçimin en sert geçeceği şehirlerden. Çünkü Bursa iki parti için de önemli. Çünkü Bursa seçim sonucunu belirleyebilecek bir şehir.

Programın özellikle Görükle Stadyumu’ndaki bölümü adeta seçim havasında, kalabalık ve coşkulu geçti. Sonrasında Mübadele Evi’ne geçildi. Burada muhalefet liderine önemli bir dosya iletildi.

CHP Bursa Çalışma Grubu tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edilen dosyanın içinde 800 imza bulunuyor. Dosya içinde hazırlanan çalışma kabul edildiği takdirde Türkiye’ye de örnek olacak.

Talep: Adaylıklarda ön seçim, parti örgütsel yapılandırmalarında çarşaf liste.

 

Parti içerisinde demokrasinin gelişmesini isteyen CHP Bursa Çalışma Grubu, üyeliğin eşitliklerine dayalı şeffaf bir yapı talep ediyor. Dosya teslim edilse de imza kampanyası sürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında görüşme yaptığım grup üyelerinden Ekrem Demiröz, ‘Parti içi hiyerarşiye ve disipline sonuna kadar bağlıyız ancak biat edenlerden asla değiliz’ diyerek CHP içinde ayrılık çıkarma derdinde olmadıklarını söylüyor.

 

Demokrasiye yönelik bir talebiniz varsa önce kendi içinizde bunu sağlamalısınız. Bu açıdan yapılan çalışma oldukça kıymetli. Grubun bir lideri olmaması ve tüm taleplerin üyelerle tartışılıp bir karara bağlanması da bu yüzden.

 

Bana kalırsa sağlam temellere oturtulabilirse talep edilen doğru. Ancak bunu gerçekleştirebilmek çok ince hesap gerektirir.

Elbette ki partilerin genel politikalarını üyeler tek tek belirleyemez. Ancak kendi şehri hakkında karar alabilmek üyenin en doğal hakkı olmalı. Çünkü şehri bilmeyen, orasıyla bağı olmayan birinin gösterdiği aday bana kalırsa her zaman yanlış bir hamledir. Bu sadece CHP için değil tüm siyasi partiler için geçerli. Parti merkezinde şehirlerin hepsini bu kadar ayrıntılı tanıyabiliyorlarsa (ki bu ne kadar mümkün?) amenna.

Demiröz sohbetimize devam ederken yaptıkları çalışmalar için hiçbir beklentisinin olmadığını çocukları ve torunlarının geleceği için çabalarının vazgeçilmez derecede önemli olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Henüz çığa dönüşmemiş kartopuyuz. Oldukça da kararlıyız.”

 

***

 

Önümüzdeki seçimlerde genç kuşak tartışmasız olarak altın değerinde. Hatta altın değil çok daha kıymetli.

 

CHP Bursa Çalışma Grubu aynı zamanda gençlerin ve kadınların da parti içerisinde aktif rol almasının oldukça önemli buluyor. Mevcut şartlarda gençlerin ve kadınların birilerinin gölgesine sığınmadan rahatça siyaset yapamadığını hedefliyorlar.

Hep bir şeylerin değişmesini isteriz ama değişimin gerçekleşmesi için çaba sarf etmeyiz. Yapılan iş çok kıymetli. Grup Nilüfer ilçesinde 29 Ekim Mahallesi, 23 Nisan Mahallesi ve İhsaniye Mahallesi’nden oluşan pilot bölgede partiden uzaklaşan gençleri yeniden kazanmak, gerektiğinde yol göstermek, gerektiğinde destek olmak için belirli aralıklarla toplantı düzenliyor. Seçimi belirleyecek şehirde, seçimi belirleyecek kitleyi harekete geçirmek CHP adına güzel bir hamle.

Seçimler tüm adaylar için çok hassas geçecek gibi duruyor. En ufak denge kaybı birilerinin saf dışı kalmasına sebep olabilir. İktidara aday olmak seçimi kazanmaktan daha zorlu. Tüm partiler hamlelerini birleştirici ve akıllıca yapmalı bu dönemde.