Eski Bursalılar çok iyi bilir ki, kentin ana merkezi orasıydı. Şehirlerarası otobüslerin kalkış güzergahı, en iyi yemek mekanlarının yer aldığı, Bursa’nın nabzının attığı yerdi…

Ardından terminal o zamanki adıyla Yalova yoluna taşındı. Bir kabuk değişiminin yaşanması an meselesiydi. Beklentiler bu yöndeydi…

Bir meydan projesi peyda oldu, herkes büyük hevesle ne çıkacağını birbirine soruyordu.

Belki de en büyük hayal kırıklığı bu şekilde doğdu. Kent Meydanı adı altında bir AVM, şehrin göbeğine yerleşmişti.

Yeşiliyle müstesna olması gereken Bursa gitgide betona gömülüyor, gri bir şekle bürünüyordu.

Yıllar yılları kovaladı, binalar da şehir de eskimeye başladı. Yeni bir vizyon ve çehre gerekliydi… İpekböceği toplu taşıma aracı haline evrildi ve Kent Meydanı hareketliliği yeniden kazandı.

Dün itibariyle Büyükşehir Belediyesi, zemin yenilenmesi ve düzenlemesinden aydınlatma sistemlerine, altyapı iyileştirmesinden peyzaj uygulamalarına kadar geniş kapsamlı bir çalışma ile kent meydanını daha modern ve konforlu hale getirmek için kolları sıvadı.

Kent meydanının doğusunda bulunan ve Uygulama İmar Planı’nda ‘meydan’ olarak görülen alan üzerindeki 67 plansız yapıyı yıkarak kaldıran Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi estetik bir görüntüye kavuşturacak çalışmalarda startı verdi. Kent Meydanı - Terminal tramvay hattıyla ilgili imalatların da tamamlanmasıyla şimdi bölgede geniş çaplı bir sağlıklaştırma çalışması başlatıldı.

Bölgenin zeminini ve siluetini tamamen değiştirecek çalışmalar, toplam 17 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak yağmur suyu kanalı ve drenaj sistemleri imalatları yapılacak. Bu çalışmanın ardından da 13 bin metrekare alanı kaplayan sert zeminler tamamen yenilecek. Modern aydınlatma elemanlarıyla donatılacak olan meydan, hem gece hem gündüz yayalar için daha konforlu hale getirilecek.

Mevcut yeşil doku korunup, daha da artırılacak ve yaklaşık 3 bin metrekare alanı kapsayan peyzaj düzenlemeleri ile kent meydanının gri görüntüsü, yeşile bezenecek.

Yetkililere tekraren seslenmekte fayda var, Yeşil Bursa yeniden hemen şimdi Yeşil Bursa kimliğine dönsün…

Nefes alacak alanlarımız artsın, gelecek nesiller bunun tadını çıkarsın…

Sevgili Bursa ne olur yalnızca bizim için bak bize yeşil yeşil…