Şans oyunlarından para kazananların mutlu olduklarını sanıyorsanız bence çok yanılıyorsunuz.

Kolay yoldan zengin olma hayali insanoğlunun rüyalarını hep süslese de es kaza havadan milyonlarca lira eline geçenlerin hikayeleri genellikle hazin bitiyor.

Bir anda gelen paranın verdiği şaşkınlık ve onları bekleyen pembe uçurumlar var. Hayatı, çevresi, dostları ne varsa suni olarak değişiyor.

Belli bir dönem için onları şanslı gören ve özenenler hep olmuştur. Yeni bir araba, yeni bir hatun, yeni bir iş, yeni bir çevre v.s.

Bir anda alışmadıkları paralar ve imkanlar eline geçince var olan düzenlerini yıkarak alışmadıkları yeni bir sayfa açmakla aslında farkında olmadan kendi sonlarını hazırlıyorlar.

Çıkan haberlere sizler de şahit oluyorsunuzdur, önceki hayatlarından daha kötü duruma düşenler, elinde az da olsa var olan imkanlarını ve hayatlarını kaybediyorlar.

Başta ‘kazandım’ diye perdeyi aşırı sevinçle açanlar, sonra da ‘bittim, tükendim, mahvoldum’ diye son perdeyi hüsranla kapatıyorlar.

Şans oyunlarından büyük ikramiye kazananların ortak noktası, başlangıçta çok para sonra ise beş kuruşsuz cepler. Hepsinin de pişmanlıkları ‘nerden aldım o bileti’ veya ‘nerden oynadım bu şans oyununu’

‘Eskiden paramız azdı ama mutlu ve huzurluyduk…’

Paranın her şey olmadığını bir kez daha anlıyorlar ama ne yazık ki iş işten geçmiş oluyor. Hızlı ve şaşkın bir hayat yaşıyorlar, para hızla suyunu çekiyor. Sonunda psikolojileri ve kimyaları bozuluyor, toparlanmaları ve tedavileri neredeyse imkansızlaşıyor.

Talih onlara huzur değil, felaket getiriyor.

Geçtiğimiz cuma günü İhlas Haber Ajansı’na düşen haber de yukarıda yazdıklarımızı doğrular nitelikteydi.

2014 yılında Süper Loto’dan 11 milyon 345 bin TL kazanan kişinin siroz hastalığından hayatını kaybettiği yazıyordu.

Ölüm şüphesiz Allah’ın (c.c.) emri, vakit geldi mi yapılacak bir şey yok ancak hayat hikayesi yukarda yazdıklarımız gibi olanların sonu biraz dahi hazin…

Süper Loto’dan zengin olana kadar helaliyle hamallık yaparak mütevazı ve mutlu bir yaşam sürdüren Fuat Özdemir, zengin olmasının üzerinden sadece üç yıl geçtikten sonra tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi’nde sirozdan yaşamını yitirdi.

Üstelik, haberde okuduğumuz üzere sözde talihli Fuat Özdemir’in başına gelmeyen de kalmamış. 2014 yılı Eylül ayında Süper Loto çekilişinde 6 bilerek 11 milyon 345 bin lira kazanan ve iddiaya göre parasının 5 milyonunu yanında hamallık yaptığı patronuna kaptıran Fuat Özdemir’in geriye kalan 5-6 milyonuna da bir çete konmuş. Kiraladığı iş yeri kurşunlanmış, yeni aldığı lüks aracıyla da kısa sürede kaza yapmış.

Şans oyunları neredeyse her ülkede var. Üstelik her hafta rakamların tutturulamaması nedeniyle onlarca milyon liraya katlanan rakamlar yüzünden insanlar yolunu şaşırıyor.

Bence ikramiyelerin rakamının çok yüksek olmaması lazım… İkramiyeler orta derecede bir ev ve bir araba alabilecek ya da bir iş kurabilecek miktarlarla sınırlanırsa kafaları daha az karıştırmış olur. Böylece hayatlar bir anda çok fazla değişmeyince yaşanan kayıplar ya da hasarlar kolay atlatılabilir düzeyde kalır.

Bir de zar zor geçindiği halde eline geçen paraları şans oyunlarına yatıranlar var. Ya da ‘çıkan parayı hayır işlerinde kullanacağım, haram lokmayı boğazımdan geçirmeyeceğim’ diye kendini ve çevresini kandıranlar var. Onları anlamak zaten mümkün değil.

Tavsiyemiz, ‘ya çıkarsa’ diye hayal kurmak yerine akıllarını para kazanabilecekleri işleri kurmaya harcasınlar.

Unutmayalım ki, helal bir lokma haram servetten çok daha değerlidir.