Benim kalbim temiz namaz kılmasam da olur diyenlere

Kur’an’da namaz kelimesi yazmıyor bile diyenlere, 

Namazı kendine göre şekil şemal yapıp yine kendine göre bir din uydurup Allah’ın yolundan başka yollara gidenlere…

3 vakit mi 5 vakit mi hesabı yapanlara…

Şimdi derdim size ne ilmihal dersi vermek ne de bir başka öğütte bulunmak…

Dini terimlerle ilgili konuşurken farazayla ya da ananızdan babanızdan uydurma değil hele bir de namaz gibi çok önemli bir ibadet konusunda sadece birazlı dikkatli olmanız…

Çünkü 'namaz'ın ciddiyetini İslam Peygamberi su götürmez cümlelerle aktarılır

 Mesela:

  • "Namazın dindeki yeri başın gövdedeki yeri gibidir."
  • "Parça parça edilsen de yakılsanda Allah’a ortak koşma. Farz olan namazı terk etme. Kim terk ederse Allahın koruması ondan uzaklaşmıştır."

 

  • Kıyamet günü kul ilk önce namazdan hesaba çekilecektir…

 

  • Eksikbırakanlar kıyamet günü, Karun’la Firavunla, Haman'la, Halebbirliktedir:

Peki kimdir bunlar neden onlara benzetilir.

  • Mal için kılmadıysa Karun’a benzer.
  • Saltanat alıkoymuşsa Firavun benzer.
  • Vezirliği ve idareciliği engel ise Haman’a benzer.
  • Ticareti mani olduysa Ubeyd Bin Haleb'e benzer…

Ki O Ubeyd Bin Halep denilen kişi Sevgili Peygamberimize şöyle hakaret etmiştir: "Ey Muhammed. Bir atım var. Her gün ona on altı ölçek darı yedirip besliyorum. Birgün gelir, onun sırtında seni öldürürüm" diye... Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ise, bu azgın ve şaşkın adama cevabı sadece şu oluyordu:"Belki, İnşallah, ben seni öldürürüm." Ve öyle de olmuştur.

Şimdi hadislerden aktardıklarımıza "çakma hadisler türedi" diye yanıt verenler olacak olursa bir harfin değişmediğine iman edilen Kuran-ı Kerim'den Allah kelamıyla yanıt verelim:

 Ankebut Süresi 45. ayet: (Resulüm!) Sana vahyedilen kitabı oku ve namaz kıl. Muhakkak ki, namaz, hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Büyük olan Allah zikredilir. Allah yaptıklarınızı bilir.

 Taha Süresi 14. ayet;Gerçekten Benim Ben, Allah; Benden başka ilah yoktur; onun için Bana ibadet et ve Beni anmak için namaz kıl!

Nur Süresi 37. ayet:Onlar, ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.

Meryem Süresi 59. ayet: Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki, bunlar namazı bıraktılar, nefislerinin arzularına uydular. Bu yüzden ileride sapıklıklarının cezasını çekecekler.

Müdessir Süresi 41 -47. ayetler: Suçluların durumuna gelince  "Nedir sizi Sekar'a sokan?" diye sorarlar.Suçlular der ki: "Biz namaz kılanlardan değildik", "Yoksula da yedirmezdik", "Boş şeylere dalanlarla dalar giderdik", "Ceza gününü yalanlardık", "Nihayet bize ölüm gelip çattı."

Eğer daha da ne var diye merak ederseniz,

"Unutmayın kitabımızın ilk emri İkra yani okudur.

Öyleyse okuyun ve bu dinin dikilen direklerinin yanına, etrafına, kenarına başka direkler dikmeyin...

Allah'la savaşacak gücünüz varsa da buyurun meydan sizin...