Kayapa OSB’de ıslah sürecinin tamamlanmasının ardından ilk Müteşebbis Heyet Toplantısı Bursa Valisi ve Kayapa OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının ardından gerçekleştirilen görev dağılımında ise Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Yalçın Toy seçildi.
Daha önce Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde (KSİAD) başarılı bir başkanlık süreci geçiren ve Kayapa OSB’nin organize sanayi bölgesi statüsü kazanması için özverili çalışmalarda bulunan Toy, bu görevi en çok hak eden iş insanlarının başında geliyordu.
20 yıllık bir sürecin ardından, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Toy, bundan sonraki dönemde daha çok çalışacaklarını, bölgeyi daha yaşanılabilir, çevreci ve yatırımcıların göz bebeği haline getirmek için emek sarf edeceklerini söyledi.
Başta Yalçın Toy olmak üzere, Kayapa OSB Yönetim Kurulu üyelerine ve bölge sanayicilerine yeni dönemlerinde başarılar diliyoruz. 

***
BATISİAD, AB ile ticareti önemsiyor
Batı Trakya Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) geleneksel olarak düzenlediği iftarda bir araya geldi.
İş dünyası ve siyasileri bir araya getiren iftarda konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, gücün birlikten doğacağını söyleyerek, Batı Trakya kökenli işverenleri derneğe üye olmaya davet etti. 
BATISİAD olarak istihdam sağlamak, ekonomide güçlü Bursa ve Türkiye amacıyla çalıştıklarını belirten Er’in üzerinde durduğu bir diğer konu ise Avrupa Birliği ülkeleri ile ticareti geliştirmekti. Er, Batı Trakya ziyaretleri ile buradaki ilişkilerini geliştirdiklerini ve bu doğrultuda Yunanistan üzerinden AB ülkeleriyle ticareti daha ileri taşımayı istediklerini söyledi.
Bursa ekonomisine değer katmak için çalışan BATISİAD’ın, AB ülkeleriyle olan ticareti geliştirme isteğini oldukça değerli buluyor ve bu yolda onlara başarılar diliyoruz.

***
TÜMSİAD yetimleri unutmadı
Bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan’da, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi de anlamlı ve özel bir iftar organizasyonuna imza attı.
TÜMSİAD Bursa Şubesi, Kalbiselim Derneği’nin himaye ettiği yetimleri ve ailelerini düzenledikleri iftar programında misafir etti. TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da yaptığı konuşmada “Allah ve Resulünün emaneti olan yetimlerimizi TÜMSİAD’da misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Programda Karagöz sanatçıları Ercan Aksakal ve Osman Ezgi tarafından Hacivat–Karagöz gölge oyunu da çocuklar tarafından büyük ve ilgiyle takip edilirken, çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtıldı.