Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Sanayici İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) birlikte düzenlediği seminerlerinin son konuğu İnovasyon Uzmanı Salih Keskin oldu.
Salih Keskin’in çeşitli örneklerle, doğru inovasyonu anlattığı seminerde öne çıkardığı konu; inovasyonun yazılım, tarım, genetik, tasarım ve sosyal konular gibi farklı alanlarda, katma değer sağlamak amacıyla yapılan yenilikler olduğuydu. Yani Keskin’e göre inovasyon, fikrin değere dönüşmesiymiş.
İnovasyonun süreçlerini de anlatan Keskin, bu sürecin durağan olmadığını, yeni şeyler öğrenmeyi ve kendinizi geliştirmeyi bırakmamayı gerektiğini de söyleyerek, “Emek sarf etmeden, zaman ayırmadan inovasyon yapamazsınız” dedi.
Peki, Türkiye yenilikçilik ve inovasyon konusunda hangi konumda? 
Keskin, verilere göre Türkiye’nin yenilikçilik konusunda dünyada 50’inci sırada olduğunu ve gelecek yıllarda daha da geriye düşeceğimizi ifade ederek, bunu ülke olarak bir inovasyon stratejimiz olmadığına bağlıyor.
Dünyanın, Endüstri 4.0’ı geçip, Toplum 5.0’a, robotlorla entegre, birlikte çalışan bir dünyaya doğru ilerlediği bir dönemde, ülke olarak artık daha fazla geride kalmayı göze alamayız. Bunun için doğru stratejiler, doğru eğitim, üretim teknikleriyle geleceğin dünyasında yerimizi almamız gerek. 
 

İMSİAD’DA GÜNDEM SATIŞ
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) sektördeki durgunluğa çare olacak çözümler bulmak amacıyla düzenlediği seminerlerine devam ediyor.
Daha önce dijital satış teknikleri hakkında bir seminer düzenleyen İMSİAD, son olarak da “Durgun Ekonomide Satmak” konulu bir seminer gerçekleştirdi.
Plena Human Bütünsel İnsan Gelişimi Akademisi’nden Eğitmen ve Psikolojik Danışman Özlem Aktaş ile Profesyonel Koç ve Eğitmen Bahar Karaca, doğru satış teknikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.
Özlem Aktaş, fiyatın her zaman belirleyici etken olmadığını, bu dönemlerde istikrarın ve güvenin ön plana çıktığını, bunu sağlayan firmaların da dalgalanmalardan daha az etkilendiğini söyledi.
Bahar Karaca ise zaman yönetiminin önemine dikkat çekerek, zamanı harcamak yerine zamana yatırım yapmalısınız. Böyle dönemlerde bakış açınızı değiştirmeniz önemli, olumlu tutum ve proaktiviye zaman ayırmak gerekli tavsiyelerinde bulundular.
 

BURSA’DA KONAKLAMAYA KONGRE TURİZMİ DOPİNGİ
Bursa başta olmak üzere ülkeye önemli kongre, sempozyum, kurs, zirve ve toplantılar kazandırarak turizme de katkı sağlayan BURKON Turizm & Kongre, Ocak ve Haziran ayları arasında çoğunluğu Bursa’da olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde toplam 22 kongre düzenleyerek sektöre önemli katkılar sağladı.
BURKON, 22 kongrenin 14’ünün Bursa’da düzenleyerek Bursa kongre turizmine önemli kazanımlar sağladı. 
Bursa’da düzenlenene kongrelerde Uludağ’ın başı çektiğini söyleyen BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, “Tıp ağırlıklı olmak üzere farklı alanlarda düzenlenen bu 22 kongrede, 6 bin 165 katılımcı ağırlarken, bu katılımcılardan 10 bin geceleme yaparak turizme ve ekonomiye katkı sağlamış olduk. Bursa’da düzenlediğimiz 14 kongrede de toplam 6 bin konaklama geceleme oldu. Amacımız Bursa’nın ve özellikle Uludağ’ın bu tip organizasyonlara daha sık ev sahipliği yapması” dedi.
Bursa’da fuar ve kongre turizminin gelişmesi için özveriyle çalışan Hasan Eker’i en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Umarız ki bu kıymetli çalışmalarla, Bursa kongre ve fuar turizmi pastasından hak ettiği değeri alır.