Bambaşka bir keyif ve kültürdür karavan… Yaşayanlar bilir, çileli gibi görünür ama aslında son derece keyif doludur. Karavanı olanların evi sırtındadır, kaplumbağa misali her yer onlara konaklama alanıdır.
Taliplisi de takipçisi de çoktur. Yerleşim yerlerinden uzak alanlar gibi görünse de aslında bir turizm vesikası hatta kaynağıdır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi bu vizyonu iyi yakaladı. Odak noktasındaki kitleyi çekebilmek için bir festival düzenledi.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Bursa Kamp ve Karavan Festivali’nin adresi Harmancık oldu.
ilki Orhaneli’nde 300’ün üzerinde karavancının katılımıyla yapılan ‘Bursa Kamp ve Karavan Festivali’, bu kez Harmancık Karavan Parkı’nda yeniden kamp ve karavan tutkunlarını buluşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden Bursa'nın Harmancık İlçesi'ne gelen kamp ve karavancılar, Uludağ’ın güney yamaçlarındaki ormanlık alanda kurulan karavan parkına yerleşti. Doğa ve karavan tutkunları eşsiz Uludağ manzarasının keyfini 3 gün boyunca doyasıya yaşadı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti milletvekili Osman Mesten’in başını çektiği protokol de bu heyecana ortak oldu.
Başkan Aktaş, kırsal ve doğa turizminde büyük hedef koyduklarını ifade ederken, “pandemi süreci, bizlere kamp ve karavan tercihinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ailelerin bu yönde giderek ilgisinin arttığını da görüyorum. Dağ bölgesinde doğa ve kırsal turizmle alakala ciddi hedeflerimiz var. Orhaneli’nde rafting, Büyükorhan’da yayla, Keles’te Kocayayla, Harmancık’ta karavan parkı faaliyetleri bizleri gelecek adına heyecanlandırıyor” dedi.
Karavana olmayacak bir proje bu çok kazandıracak.
Bursa’nın turizmdeki parlayan yıldızı olan çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkürler…