Nilüfer Belediyesi’nin Karaman Dernekler Yerleşkesi'nin açılışında ‘agazete’ adına biz de hazır bulunduk. Belediyecilik adına Türkiye'de farklı ve özel projelere imza atan Nilüfer Belediyesi'nin yine yüzümüzü ağartan Karaman Dernekler Yerleşkesi, 47 dernek ofisi, 450 posta kutusu ve 12 toplantı odası ile Bursa’da sivil otoritenin hizmetine açıldı.

Karaman Sosyal Yaşam Alanı’nın

çağdaş ve planlı yapının aynası olduğunu

ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,

“Karaman Sosyal Yaşam Alanı Nilüfer’e çok yakışan yapısıyla tüm kente kapılarını açarken,

Bursa’ya ve hatta Türkiye’ye model oluşturabilecek bir tesis özelliğine sahip.

Bölgesel otoparkı ve üst katındaki kamyon otoparkıyla, çağdaş ölçütlere göre yapılandırılan pazar yeriyle, Türkiye’de tek olan ‘Dernekler Yerleşkesi’ projemizin ikincisini çatısı altında bulundurmasıyla, Karaman Sosyal Yaşam Alanı, kentimize değer katan hizmetlerimizin üst sırasındadır.

3 katlı, toplam yapı alanı 11 bin 125 metrekare olan bu modern yapının en alt katında yaklaşık 100 araçlık bir otopark bulunuyor.

Biz Nilüfer’de bu sorunu, bölgesel otoparklarla en aza indirmeye çalışıyoruz. Çabamız, vatandaşlarımızın araçlarını güvenle bırakabilecekleri ve burada olduğu gibi pazar alışverişlerini yaparken araç parkı konusunda adeta eziyet çekmeyecekleri otoparkları Nilüfer’e kazandırmak yönünde. Binamızın terası da, 77 kamyon kapasiteli bir otopark olarak hizmet verecek” dedi.

Çağdaş demokrasilerde insanların belli amaçlar çerçevesinde bir araya geldiğini dile getiren Nilüfer Kaymakamı Avni Oral da, "Ülkemizde de demokrasinin gelişmesiyle sivil inisiyatiflerin gücü artmaktadır. Sivil inisiyatiflerimizin mali ve mekânsal eksiklikleri ön plana çıkmaktadır" derken bu projeyi hayata geçiren Başkan ve ekibine teşekkür etti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise sivil örgütlenmenin toplum içindeki önemine değinerek, çok sayıda dernek ve örgütlenmenin ötesinde 'önemli olanın bu örgüt ve derneklerin siyaset ve ülke yönetiminde etkin olmasıdır' vurgusu yaptı. Sarıbal bu tür organizasyonlarda fikir ve bilgi üretiminin çok önemli olduğunu dile getirirken, "Nilüfer bu konuda çok önemli bir kent ve belediyedir" dedi.

Tesisi gezdik ve gördük, gayet güzel bir proje.

Birçok insanın rahatça yararlanabileceği bir mekan.

Sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak için bahane aramaya gerek kalmadan,

İnsanları bir şeyleri üretmek adına zemin hazırlamak ve vesile olmak önemlidir.

Özelikle gençlerimizi boş ve zararlı alışkanlıklardan korumak için bu tür çalışmalar önemlidir.

Gençleri boş ve sahipsiz bırakırsak ortaya çıkacak kötü sonuçlar ve bedeller malumunuzdur.

Yaşlılarımızı da sahiplenmek, tecrübelerinden yararlanmak ve eve mahkum etmemek adına da yapılacak yararlı çalışmalar önemsenmelidir.

Proje gayet güzel ve özel…

Çalışmalar belli kriterler çerçevesinde gözlenip denetlenirse daha yararlı olacaktır.

Sadece sembolik bir bedelle bir yer kiralayıp imkan ve fırsatlardan yararlanıp ancak hiçbir faaliyete bulunmayanlar ise oraları kendilerine daim görmemelidirler.

Türkiye’ye örnek olacak bir proje.

Gençler ve yaşlıların çok rahat etkinlik ve proje yapmaları için sunulan güzel bir hizmet.

Nilüferlilere ve Bursa’ya hayırlı olsun.