Karabük Emniyet Müdürümüz Sırrı TUĞ'un daveti neticesinde, Karabük'te iki gün geçirdik. 

Batı Karadeniz'in şirin ili Karabük Emniyet Müdürü diyor ki; "Müdürlüğümde verilen tüm hizmetler uluslararası standartlar kapsamındadır ve bunun sisteminin kurulmasını ve kurulacak olan bu sistemin de TSE tarafından belgelendirilerek tescilinin yapılmasını arzu ediyorum."
Bu talep bizlere iletildiğinde, Kalite Birliği Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, Başkan Yardımcımız Ferudun BAYKARA, gönül eri olan gönüllü danışmanımız Hamdi DİLMENLER ile birlikte, Kalite Şehri Bursa'dan yola çıktık, TSE Bolu Temsilcisi Mithat YILMAZ'ın da heyete katılımı ile Karabük'e intikal ettik. 
 
İlk toplantımızı Emniyet Müdürlüğü’nde yaptık.
Yönetim sistemlerinin önemi hakkında Emniyet Müdürlüğü personeline, danışmanımız Hamdi DİLMENLER tarafından bilgiler verildi, yol haritası tayin edildi ve çalışmalara hemen başlandı.
Karabük Valimiz Fuat GÜREL'i makamında ziyaret ettik. Sayın Valimizin kaliteye, TSE'ye, kalite çalışmalarına göstermiş olduğu ilgi ve vermiş olduğu destekten dolayı mutlu olduk. TSE fırtınasının Karabük'te eseceğine dair sinyaller aldık, bundan da ziyadesiyle memnun olduk.
 
Valilik toplantı salonunda "TSE, Kalite ve Milli Ses" konferansını verdik, Karabük'ten yankılanan MİLLİ SESTEN dolayı mutlu olduk.
Öğleden sonra, yine valilik toplantı salonunda, Kalite Birliği Başkanımız Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ile birlikte sunmuş olduğumuz "3. Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan" adlı kişisel gelişim eğitimini gerçekleştirdik.
Karabük'ten yankılanan Milli Sesten, salonlarda oluşan atmosferden dolayı mutlu olduk, günün sonunda, büyük bir sanayi kuruluşunun kalite müdürünün şu ifadelerinden onur duyduk;
"Sanki hayal dünyasındayım! Ben, bugüne kadar böyle mükemmel bir eğitime katılmadım."
Karabük Emniyet Müdürlüğü Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek, Kalite Birliği olarak bu çalışmaları destekleyeceğiz...
 
Başta Emniyet Müdürümüz Sırrı Tuğ ve kaliteli personeli olmak üzere, Karabük'te temas sağladığımız herkese teşekkür ediyoruz. 


***

"AYNI SEVİYEYE GEL"
Vermiş olduğumuz iletişim eğitimlerinde "Göz-Söz-El" üç temel esası üzerinde duruyoruz. 
"Söz" ile ilgili kısımda birçok hikaye anlatıyoruz.
Ama en son olayı Karabük'te yaşadık!
Söz vardır, sizi çileden çıkarır.
Söz vardır, yılanı deliğinden çıkarır.
Karabük'te, sabah vermiş olduğumuz "TSE-Kalite-Milli Ses" konferansından sonra, öğleden sonra tekrar salona geldik, Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ile verecek olduğumuz eğitim için salon zemininden yaklaşık bir metre yüksekte olan sahne bölümünde hazırlık yapıyoruz.
Bir kişinin "Sayın Karaman" şeklindeki ifadesi ile geriye döndük ve aşağıya baktık ve seslenen kişiye doğal olarak tokalaşmak için elimizi uzattık...
Ama o elini uzatmıyor!
"Aşağıya gel, benimle aynı seviyeye in!" şeklinde bir ifadeyle karşılaştık!
Önce şaşırdık!
Ama ondan sonra sarf etmiş olduğu sözlerle kurmuş olduğu cümleler neticesinde, aşağıya indik, tokalaşmak da ne!
Aynı seviyede kucaklaştık!..
 
Dedik ya;
Söz vardır, insanı çileden çıkarır.
Söz vardır, yılanı bile deliğinden çıkarır.
Şimdi buna bir ilave yapalım;
Söz vardır, insanları kucaklaştırır...
Karabük'te, tanımaktan dolayı mutlu olduğumuz Kardemir Karabük Demir Çelik AŞ Kalite Yöneticisi Fatih HAMZAÇEBİ'ye, "Aynı Seviye" hikayesi için teşekkür ediyoruz...


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Türkiye ile Katar Yüksek Stratejik Komite 5. Toplantısı nedeniyle Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. İki liderin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası toplantı gerçekleştirildi.
 
Erdoğan ve Şeyh Temim’in başkanlık ettiği toplantıda Türkiye ile Katar arasında şehircilik, standardizasyon, teknoloji, finans ve yatırım konularını kapsayan 7 stratejik anlaşma imzalandı.
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Katar Genel Standardizasyon Teşkilatı arasında "Ticareti Kolaylaştırmak ve Tüketicinin Korunmasını Sağlamak Üzere Laboratuvar Kurulum Projesi İşbirliği Konusunda Ortak Niyet Beyanı" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdullah bin Abdülaziz Al Subaie tarafından imzalandı.
 
TSE ile Katar Bayındırlık İdaresi (ASHGHAL) arasındaki Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme Alanında İşbirliği için Mutabakat Zaptı ise TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ile ASHGHAL Başkanı Saad Al Muhannedi tarafından imzalandı.