TOFAŞ ile TSE'nin birlikte yürütmüş olduğu projenin daha başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için bir dizi görüşmeler yapmak için, iki gün Ankara'da bulunduk! Ankara, bildiğiniz Ankara...
TOFAŞ yetkilileri ile birlikte, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet BOZDEMİR, TSE Genel Sekreteri Aykut KIRBAŞ, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem ŞAHİN ile bir dizi görüşmeler yaptık, uygulanan projeler hakkında bilgiler verdik, destek istedik, gerekli destekleri de hem bakanlıktan hem de TSE'den aldık.
İlk defa TSE merkezine gelen ve TSE merkezini yakından gören TOFAŞ yetkililerinin, mensubu olmaktan her daim onur duyduğumuz kurumumuz ile ilgili ifadelerinden onur duyduk.
Özellikle TSE Başkanımız Pof. Dr. Adem ŞAHİN'in, otomobil sektörü ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmelerden ve ortaya koymuş olduğu vizyondan tüm heyetin etkilendiğini belirtelim ve sayın Enstitü Başkanımıza destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


 
Bursa'nın farkını, Bursa'nın değerini, Bursa'nın önemini, kalite şehrinin farkındalığını, Ankara'da bir kez daha hissettirdiğimizi de buradan açıkça ifade edelim.
Uygulamada olan projeyi birlikte yürütmüş olduğumuz mesai arkadaşlarımız Hakan KARAÇENGEL, Mehmet HÜSREV ve TOFAŞ tarafında bulunan proje çalışma arkadaşlarımız Selçuk UZ ve Ahmet TİLKİ, TOFAŞ Dış İlişkiler Direktörü Güray KARACAR ve projeye desteklerinden dolayı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet BOZDEMİR, TSE Genel Sekreteri Aykut KIRBAŞ'a teşekkür ederiz...

***

SUSMAM - SUSAMAM
Ne dilsizim,
Ne dinsiz, 
Ne de şeytan!
Susmam, susamam...
Kirletiliyorsa kalite,
Övülüyorsa illagalite,
Bozuluyorsa mantalite,
Susmam, susamam...
Milli değilse sertifikasyon,
Bozuksa organizasyon,
Dolu ise kanalizasyon,
Susmam, susamam...
 
Belge, milli değilse,
Bilge, dini değilse,
Fikir, ilmi değilse,
Kişi, liyakatli değilse,
Susmam, susamam...
Çölde serap görmüyorum,
Kimseye çorap örmüyorum,
Liyakatli olanı seviyorum,
Susmam, susamam...
Belge, milli (TSE) olacak,
Bilge, dini olacak,
Fikir, ilmi olacak,
Liyakat, anlaşılacak,
İşte o zaman;
Karamaoğlu susacak...


***

LİYAKAT
 
Demiş ki; "Bak! falan yerin yetkilisi oldum!"
Dedim ki; "Ona, falan - filan yerin yetkilisi olamazsın dememiştim ki! Ona, ne olamayacağını yıllar önce söylemiştim!"


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE ile Katar arasında Gıda Gözetim Faaliyetleri alanında işbirliği
Türk Standardları Enstitüsü ile Enstitü iştiraki Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi(ICAS), Katar Halk Sağlığı Bakanlığı için yürüteceği bir yıl süreli proje kapsamında, Katar’a ithal edilen ve Katar’da üretilen gıda ürünlerinin gözetimi için kapasite geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecektir.
 
Söz konusu proje çerçevesinde; Katar Halk Sağlığı Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde görev alan uzmanlara eğitimlerin düzenlenmesi, akreditasyon altyapısının kurulması ve sistemin uygulamaya alınarak izlenmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.