Kalite Birliği tarafından yürütülen ‘MİLLİ SES VER’ projesinin tanıtımı ile ilgili basın toplantısı, Uludağ Üniversitesi Senato Salonu’nda, Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY başkanlığında yapıldı.

Rektör Hocamız Prof. Dr. Yusuf ULCAY, üniversitede yapılan kalite çalışmaları ve kalite ile ilgili yapılan çalıştaylarla ilgili bilgiler verdi, ‘Milli Ses Ver’ projesini neden desteklediklerini açıklayarak, yerli üretimin önemine vurgu yaptı, tüketicilerin kaliteli ve TSE belgeli ürünleri kullanmalarını isteyerek, sanayiciye çok net çağrılar yaptı.

Sanayicilerimizin belgelendirme süreçlerini TSE ile yürütmelerini isteyen Rektör Prof. Dr. ULCAY, ayrıca sanayicilerimizin uluslararası kurullarda görev alarak, standart hazırlama faaliyetlerine katılmaları yönünde mesajlar verdi.

Basın toplantısına; Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin KOÇARSLAN, Bursa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İbrahim ÖZHAN, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet ALBAYRAK, Nilüfer OSB Başkanı Mehmet Fikri ÜNAL, TSE Araç Proje Müdürü Hakan KARAÇENGEL, Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN, Başkan Yardımcısı Resul YİĞİT, TOSYÖV Başkanı İsmail KORKMAZ, ÇEVREM Derneği Başkanı Dr. H.Hüseyin SERDAR, İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi VARLIK, Kalite Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ferudun BAYKARA, Gül Çiçek Zengin BİNTAŞ, Ziya GÖKALP, Mustafa TOĞUŞ, Ebru YÜKSEL, Danışman Hamdi DİLMENLER ve proje koordinatörü olarak bizler katıldık.

Tüm konukların yapmış olduğu açıklamalarla, projeyi desteklediklerini ve projenin önemine vurgu yaptılar. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin KOÇARSLAN;

"Milli Ses Ver projemiz ülkemiz ve özellikle üretim şehri Bursa’mız için büyük değer taşımaktadır. Bu proje tamamıyla yerli ve milli bir duruşun gereği ortaya çıktığının farkındayız.

Türkiye’nin istikrarlı büyümesi yerli üretim oranının artmasıyla olacaktır. Ülkemizin son dönem yaşadığı zor süreçte yerli ve milli üretimin ne kadar denli olduğunu sizler de fark ediyorsunuz. Ülkemizin yerli üretim noktasındaki başarıları asla yadsınamaz. Geçmişe baktığımızda ülkemiz son 15 yılda yerli ve milli üretimde çağ atladı.

Yıllar boyunca siyasi krizlerle zamanını geçiren ülkemiz artık yüzünü yerli ve milli üretime çevirdi. Yerli ve milli bakış açısı artık Türkiye'nin en önemli politikası. Şu anda ülkemiz, savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 65'ini kendisi üretebilen bir ülke duruma yükseldi.

Yerli üretimin desteklenmesi, tüketicilerin yerli ürünleri tercih etmesi ve sanayicilerin milli sertifikasyona geçmesi gibi konular artık devletimizin özellikle üzerinde durduğu bir politika haline geldi. Ayrıca ticaret bakanlığımız tarafından uygulamaya geçirilen yerli üretim logosu uygulaması da bu anlamda tüm iş dünyasını desteklediğimiz önemi bir adımdır.

Üretim, ihracat ve kalite şehri Bursa’da başlatılan ‘Milli Ses Ver’ projemizin ülkeye büyük değer taşıyacağına inanıyorum."

Kalite Birliği Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, projenin detaylı bir sunumunu yaparak, basın mensupları ve konuklara bilgiler verdi.

Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN ve ÇEVREM Derneği Başkanı Dr. Hüseyin SERDAR, basın mensuplarına ve katılımcılara Türk Bayrağı hediye ettiler ve basın toplantısının en güzel pozunun oluşmasını sağladılar.

Proje Koordinatörü olarak, Kalite Birliği adına tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Kalite Şehri Bursa'dan yankılanan bu müthiş milli sesin, dalga dalga tüm ülkeye yayılmasını diliyoruz.

Bunun için 83 milyonu MİLLİ SES VERMEYE davet ediyoruz.

Ve diyoruz ki;

Kalite şehri Bursa milli ses vermiştir. Türkiye milli ses verecektir. Bu ülke milli duruşu, yerli üretimi, yerli ve TSE belgeli ürünleri tüketimi, milli belgelendirmeyi tercih etmesiyle, muasır medeniyetler seviyesine erişecektir.

Tek hayalimiz ve tek duamız budur.

Ve inanıyoruz ki; dualarımızı kabul olacak, hayalimiz gerçekleşecektir...

Burkay'dan da milli ses  

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret ederek MİLLİ SES VER projesi hakkında bilgilendirme yaptık.

Özellikle Milli Belgelendirme Sistemi ile ilgili BTSO'nun duruşunu da takdirle izliyoruz.

Beş ayrı yönetim sistemleri konusunda TSE'den belge alan, bölgemizde ilk olan ve Türkiye genelinde ilklere giren BTSO, Milli Ses Ver projesine destek verdi.

BTSO komitelerini temsilen birer üyenin uluslararası standart hazırlama faaliyetlerine katılması yönünde, TSE ile işbirliği içinde bir çalışmanın başlatılacağı müjdesini veren BTSO Başkanı Burkay, ayrıca 5 bin Türk bayrağı ile de Milli Ses Ver projesini desteklediklerini ifade etti.

Tüketicileri, TSE belgeli ürünleri kullanmaya, sanayicileri TSE ile kalite yolculuğu yapmaya davet eden BTSO Başkanı Burkay, yerli üretimin arttırılması için BTSO'nun her türlü desteği sanayiciye verdiğini ifade etti.

BTSO Başkanımız İbrahim Burkay'a teşekkür ediyoruz...

Milli ses verdiği için...

Milli duruşu ön plana çıkardığı için...

Milli Ses Ver projesine destek verdiği için...

Milli kuruluşumuz TSE'ye olan destekleri için...