Karadeniz seyahatimizde oldukça ilginç diyaloglar yaşadık.

Özellikle KTÜ'de yapmış olduğumuz görüşmelerde, bir öğretim üyesi arkadaşımıza Kalite Birliği'nin yapmış olduğu çalışmaları anlattığımızda, hayretini gizlemeyerek şöyle diyordu;
"Tamam da, bütün bunları NEDEN ÜCRETSİZ YAPIYORSUNUZ?"
Aslında bu soru, bize İLK DEFA değil, Kalite Birliği’ni yeni tanıyanlar tarafından HER DEFA soruluyordu. 
Ve biz, HER DEFASINDA şu cevabı veriyoruz;
"Kalite Birliği; gönül seferberliği başlatmış, yüreğini ortaya koymuş olan insanların içinde yer aldığı bir sivil toplum kuruluşudur!
 
Kalite Birliği; para peşinde olan değil, temiz kalite peşinde olan insanların içinde yer aldığı bir sivil toplum kuruluşudur!
Kalite Birliği; ilminin ve bilginin zekatını, devlete olan sevdanın, millete olan sevginin karşılığını vermek isteyenlerin içinde yer almış olduğu bir sivil toplum kuruluşudur!
Kalite Birliği; cüzdanı doldurmak için değil, cüzamlılarla mücadele etmek için kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur!
Kalite Birliği; para işi değil, yürek işidir!..
Kalite Birliği’ni anlamak için; KARŞILIKSIZ SEVDANIN VE TÜRK MİLLETİNE AİDİYET DUYMANIN TADINA VARMAK GEREK!..”


***

EL ÖPME!
Say, sev, saygını göster,
Sevgini belli et,
Ama asla el öpme!

***

Yer ver, gönül ver,
Yol göster, yolunu takip et,
Ama asla el öpme!

***

Eli tut, ele verme,
El görme, eli sık,
Ama asla el öpme!
 
Öpülecek yüz varken,
Gülse de göz, gelse de kaz,
ASLA EL ÖPME!

***

Karamanoğlu, sen ne dersin!
Sen de mi el öpmezsin,
El öpmezsen ayvayı yersin!

***

Ayvayı yerim!
Afiyet olsun derim,
ASLA EL ÖPMEM!..

***

BURSA İÇİN ÖNERİLER
Sabah ve akşam saatlerinde, şehrin doğu yakasından batı yakasına, batı yakasından doğu yakasına gitmek adeta bir işkence!
Bu konuyu gündemine alan Bursa Platformu, konu ile ilgili çalışmalar yapma kararı aldı.
Eleştirmekten ziyade, çözüm üreten Bursa Platformu’nun bu konudaki çözüm önerileri, yakında ilgililerle ve kamuoyu ile paylaşılacak.
 
Yönetiminde olduğumuz Bursa Platformu’nun, yönetim kurulunda konuşulan ve üretilen çözümler, dikkate alınır ve gereği yapılırsa, Bursa gelecekte daha yaşanılabilir bir şehir olur.


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Dünya Kalite Günü ve Avrupa Kalite Haftası kutlanıyor

Birleşmiş Milletler’in 1990 yılında aldığı karar doğrultusunda, her yıl Kasım ayının ikinci perşembe günü ‘Dünya Kalite Günü’ olarak kutlanmaktadır. Kalite konusunda farkındalığın artırılması amacıyla alınan bu karara paralel olarak Avrupa Kalite Teşkilatı’na (EOQ) üye ülkelerde de Kasım ayının ikinci haftası ‘Avrupa Kalite Haftası’ olarak kutlanmaktadır.
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in ‘Dünya Kalite Günü’ ve ‘Avrupa Kalite Haftası’ nedeniyle yaptığı açıklama şöyledir:
“Dinamik bir ekonomik ve toplumsal yapıya sahip olan ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü artırması, standartlara uygun, yüksek kalitede mal ve hizmet üretimine bağlıdır.
Bütün hizmetlerinde kaliteyi öncelikli konu olarak ele alan TSE, gerek üreticilerimizin rekabette avantajlı bir konuma gelebilmesi, gerekse de tüketicilerimizin almış olduğu ürün veya hizmetlerden azami fayda elde edebilmesi için ülkemizdeki kalite altyapısının her alanda yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmektedir.
 
TSE, kalite çalışmalarını sadece ülke sınırları içinde değil uluslararası alanda da başarıyla gerçekleştirmekte, üretici ve tüketicilerimizin kaliteyle ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlarda temsiline ve böylelikle bu kuruluşlarda milli çıkarlarımız doğrultusunda kararlar alınmasına öncülük etmektedir.
TSE’nin kaliteyle ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlardaki etkinliği aynı zamanda üretici ve tüketicilerimizin dünyada kalite alanındaki gelişmeleri takip edebilmesine de olanak sağlamaktadır.”