Bursa’mız birçok ilden güzellikleriyle fark oluşturan bir şehir olarak göze çarpıyor. Sanayisi, otomotivi, gastronomisi ve daha neler neler barındırıyor bu kent…

Yaşayanlar ‘iyi ki buradayım’ dedirtiyor… Şimdi bu ulu şehrin anlamlı bir gününün tam da içerisinde bulunuyoruz.

Bugün Bursa’nın fethinin 696’ncı yıl dönümü törenlerle kutlanacak. Çeşitli etkinliklerle bu anlamlı günün coşkusunu şehir kutlayacak.

Pınarbaşı Fetih Kapısı’ndaki törende saat 10.02’de Fetih selâsı okunacak. Bursa Uludağ Üniversitesi’nden bir temsilci ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirecek.

Ardından şiirler okunacak, Mehteran Takımı ile Kılıç Kalkan ekibi gösteri sunacak.

Tophane Şehitliği’nde Osmangazi Türbesi’nde saygı nöbeti izlenilecek.  Törenin ardından Osmangazi ile Orhangazi Türbeleri ziyaret edilecek.

Balabanbey Kalesi önündeki törenlerde ise saat 12:00’de Uludağ Üniversitesi temsilcisi ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirecek.

Son olarak Uludağ Mehteran Takımı’nın gösterisi ile program son bulacak.

Yeşil şehir, Ulu Şehir Bursa, yine bir gurur gününü yaşamaya hazırlanıyor. 

Emek şehrinin, iş, işçi ve üretim kentinden her gün yeni bir ışık doğuyor bu ülkeye…

Yaşadığımız toprakların güzelliğini belki içindeyken bilemiyor olabiliriz ancak emin olun farklı kentlere gittiğimizde bizlere Bursa’da yaşamamızın ne kadar büyük şans olduğunu aktarıyorlar…

Evet kimi sorunlarla karşılaşıyoruz. Trafik ve ulaşım gibi…

Büyükşehirlerin ana sorunu da bu değil mi zaten, hepimizin çözülmesini arzu ettiği bir gerçek bu…

Kolay erişebilirlik noktasında her gün farklı alternatifleri düşündüğümüz, çözüm üretmek için gecesini gündüzüne katanları izlediğimiz bir sürecin tam da göbeğindeyiz.

Bursa hayallerimizin ötesine geçecek, markasını büyütecek bir kabiliyettedir. Bizler de burada yaşayanlar olarak buna katkıda bulunmak için elimizden geleni yapacağız.

Kalbimizi fetheden şehir,

Nice güzel yılların olsun!