Nerdeyse her gün hakkında yazılıp çizilen bir konu; kadına şiddet. Sorsan herkes karşı gelir, kadına şiddet kabul edilemez denilir. Peki bu şiddeti uygulayan ve devam ettiren kim?

3 gün önce sosyal medyada karşılaştığım bir videonun etkisinden hala kurtulamadım. Öyle bir etki bıraktı ki, yolda yürürken bile arkama bakıp bakıp yürüyorum. Önceden yalnız bir yere giderken ‘annelerimiz kalabalık yollardan git’ derdi, ya da kendimiz genelde ıssız yerlerde yürümezdik. Çünkü; biri bir şey yapsa oradaki insanlar tepki verir ve birinin bize zarar vermesine izin vermezdi.

İşte acı olan bu tamda bu düşüncenin artık kaybolduğunu dile getirmek istiyorum. İzlediğim videoda bir eşinden ayrılmak isteyen bir kadının ana caddede eşi tarafından, birçok insanın gözü önünde defalarca bıçaklanması. Hiç kimse müdahale etmedi, geçenler sanki hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

Ne kadar acımasız insanlar var diyeceğiz ama bir yıl önce yaşanılan Kadir Şeker olayı da o insanların kendini savunması olabilir. Adam diyor ki ben müdahale edemedim çünkü o manzarayı görünce aklıma Kadir Şeker geldi. Kadir Şeker yine böyle bir olay yaşanırken yoldan geçen bir genç ve kadının eşinden şiddet görmesine dayanamamış ve müdahale etmiş bir genç. Ardından kendini savunmak için adamı öldürerek talihsiz bir olayla hayatını söndüren bir genç. Ama hiç kimse dinlemedi onu, tebrik etmediler sen bir can kurtardın diye. Çünkü o birini kurtarırken bir caniyi öldürmek zorunda kaldı.

Mükafatı da hapse girmek oldu. Şimdi gel de böyle bir olaya müdahale et. Edemiyorsun çünkü Kadir ellerimizi kollarımızı bağladı.

Ama yok ne olursa olsun Kadir örnek olmalı herkese. Şunu unutmayalım Kadir bir kadının belki de hayatını kurtardı. Belki o videoda yaşanan olayda oradan geçen 3-4 kişi birleşip müdahale edebilseydi, kadın yaşardı o cani de hapsi boylardı.

Şimdi ben kalabalık yerlerden geçerken kendimi güvende hissedeyim mi hissetmeyeyim mi? Sorunun cevabını kim verecek!