Fen lisesi mezunu olan ve doktor olmak için sınava hazırlanan koca yürekli bir genç Kadir Şeker, tutuklandı; suçu ise parkta 19 suçtan sabıkalı bir vahşi tarafından dövülen kadını kurtarmak… 

Parktan geçerken kadının çığlık sesini duyan Kadir, umursamayıp yanlarından geçmediği veya olayı video kaydına almadığı için tutuklandı. Bu genç benim gözümde katil değil, kahramandır.
Kadir Şeker’in bir kadın cinayetini engellediği bilinci kaç kişide var. 
Çok değil daha 3 ay önce bir anne, kızının gözü önünde ve kalabalık bir ortamda eski eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Oradaki insanlar müdahale etmedi. Neden? Çünkü orada Kadir gibi yürekli kimse yoktu. 
Bugün belki de Ayşe D. cinayetini konuşmuyorsak Kadir sayesindedir.
Kadir Şeker, meşru müdafaa kapsamında beraat ettirilmelidir. 
İsterseniz Kadir’in başından geçen olayı şöyle bir özetleyeyim: Bir parkta Ayşe D. isimli kadını darp eden saldırgan Özgür D., kendisine müdahale etmek isteyen Kadir’e saldırmaya başlamış. Kadir elinden kurtulmaya çalışsa da saldırgan yakalayarak tekrar saldırmış. Bunun üzerine Kadir, meyve soymak için yanında taşıdığı bıçakla saldırganı göğsünden yaralamış. Hastaneye kaldırılan saldırgan yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş ve polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek, Kadir’i ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına almış. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen ve gözyaşlarını tutamayan Kadir’in yüzünde ve boğazında darp izleri olduğu da görülmüş. Kadir, Emniyet’teki işlemlerinin ardından ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmış. Kadir şu an cezaevinde ve artık belki de hayal kurmuyor. 
Ayşe D. ise ifadesinde Kadir’in kendisini kurtarmaya çalıştığı belirtilmesine rağmen Kadir tutuklandı. 
Ayşe D. olaydan birkaç gün sonra ifadesini değiştirerek, şu açıklamalarda bulundu: “Olaydan sonra darp raporu aldım ama vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki. Olaydan sonra polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, illa ki darp izi olurdu. Ortada bıçak çekecek bir durum kesinlikle yoktu. Üniversiteye hazırlanan bir çocuğun üzerinde bıçağın ne işi var?” 
Ayşe D.’nin bu açıklamaları, bu aşamadan sonra ilk ifadesinin tam tersini söylediği düşünülürse, tehdit edildiğini düşünmek istiyorum. Aksiyse gerçekten bunu midem kaldırmayacak. Aksiyse Kadir’in hayatı bir hiç uğruna mahvoldu. 
Baba Cengiz Şeker, yaptığı açıklamada, oğlunun üniversiteye hazırlanan başarılı bir öğrenci olduğunu söylemiş ve yaşanan olay sonrası sarsıldığını anlatmış. Babanın sözleri ise şöyle: “Oğlum karıncayı dahi incitmeyen, bugüne kadar kavga ve tartışma yaşamamış bir çocuk. Akşehir Fen Lisesi mezunu, tıp fakültesine girmek için üniversite sınavına hazırlanıyordu. Darp edildiğini görünce kadını kurtarmak için araya giriyor. Bu sırada saldıran kişi oğlumu dövmüş ve kovalamış. Oğlumun yüzünde ve boynunda ağır yaralar var. Boğazını sıkmış, elinden zor kurtulmuş. Arbede anında ise bıçaklama olayı olmuş. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Çok üzgünüm. Ölenin ailesine de başsağlığı diliyorum.”
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de sosyal medya üzerinden yapılan baskılar nedeniyle şu açıklamayı yaptı: “Olay çok yeni, zaman tanımak lazım. Deliller doğrultusunda soruşturma yapılacak. Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor. Bu soruşturma neticesinde karara varılacak. Savcılık makamı kişilerin sadece aleyhine verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur? Bunların hepsi soruşturma aşaması sonrasında ortaya çıkacaktır.”
Çok değil, 4 ay önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019’da öldürülen kadın sayısının 299 olarak kaydedildiğini, cinayetlerin yüzde 72,8’inin evde işlendiğini, faillerin yüzde 95’inin eş, partner ya da akraba olduğunu açıklamıştı. 
Düşünebiliyor musunuz yılda 299 kadın öldürülmüş ve tabii darp edilen sayısı da var. Kadir’in alacağı veya almayacağı ceza ülkede çok şey değiştirecek, biliyor musunuz? Kadir ceza alırsa bu tip şiddet olaylarına rastlayan kişi tepkisiz kalıp yoluna devam edecek. Almazsa emsal teşkil edecek insanların mücadele etme cesareti artacak diyorum. 
Kadir kesinlikle tutuksuz yargılanmalı ve dava en müşfik yaklaşımla görülmeli. Kadir cezaevi köşelerinde harcanırsa inanın çok şey harcanır.
Tabii ki birini öldürmenin bir cezası olmalı buna karşı değilim ama yaşanan olay tamamen meşru müdafaadır. Kadir’in tutumu karşısında eğer tutuklanırsa bu bütün ülkenin kaybı olur. 
Ben şahsım olarak Kadir’i cesaretinden ve insan olabildiğinden dolayı kutluyor, yaşanan olay anında video çekmeyip yardıma koştuğu için teşekkür ediyorum.