Hepimizin bir gün ihtiyacı olabileceği Türk Kızılayı 150 yıl önce 'Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti' adıyla kuruldu.

Ülkemizde ve ötesinde dünyanın her yerinde insanların en zor anlarında yanında olmayı görev bilen medarı iftiharımızdır Kızılay.

Mazlum ve masum isen Kızılay her zaman senin yanındadır. Zenginin de fakirin de istifade edeceği kurumdur Kızılay.

İşte o Kızılay'a fakiri de zengini de destek olmalıdır. Kimi zaman afetlerde kimi zaman olağan durumda ihtiyaç duyabileceğiz 'hilal' hep en yakınınızdadır.

Kızılay amacı itibariyle, hiçbir ayrım yapmadan insanların acısına ortak olan ve çözüm getirerek yaraları hafifleten ve saran bir kuruluştur.

Hayatını ve sağlığını korumak, saygı ve sevgi gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı paylaşmaya köprü olmak, işbirliğini ve sürekli barışı sağlamaya uğraşmaktır.

Kızılay dayanışmanın, çaresizlik anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Ulusal afette, kan hizmetleri, sosyal hizmetler, ilk yardım göç ve mülteci hizmetleri gibi önemli hizmetleri verenlerin başında hep Kızılay bayrağı dalgalanmaktadır.

Kanın tek kaynağı insandır.

Bu sebeple kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer.

Belki hayatınızda hiç görmeyeceğiniz veya en yakınınızda olan insanlara kan bağışlayarak hayat verebilirsiniz.

Bir kaza ya da hastalık sonucu kan bulunamadığı takdirde insanın hayati tehlikesi yüksek ve yaşamı kaybetme riski çok fazladır.

Ülkemizde maalesef yeterli sayıda düzenli ve gönüllü kan bağışı yapılmadığı, hastalarımızın kan ihtiyacının karşılanması konusunda ciddi zorluklar yaşandığı ortadadır.

Biraz zaman ayırarak önemli bir sorunun çözülmesine katkı koymak hepimizin görevidir.

Unutmamak gerekir ki bir gün bize ya da yakınlarımıza kan lazım olabilir. Önemli olan senin ihtiyacın olmadan ihtiyacı olanların ihtiyacını giderirsek o kan bize de lazım olduğunda daha da rahat bulma şansımız ve hatta yüzümüz olacaktır.

"Birileri bir şekilde veriyor ben vermesem ne olur" demeyelim. Çünkü sen-ben vermesek kim verecek bu kanı... Onun için alışkanlık haline getirmemiz lazım 3 ayda bir kan bağışını... Neden 3 ayda bir diye soracak olursanız, uzman bir doktora danışabilirsiniz...

Kaldı ki kan vermenin faydaları da vardır.

Uzmanların bilimsel açıklamalarının yanı sıra dinen de kan vermenin faydalarını hocalarımız anlatıyor.

İstatistiklere göre her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var.

Bu hesabı göz önüne aldığımızda ne kadar çok duyarlı olmamız gerektiğini anlatamaya gerek yok.

Bizim birbirimize her daim ihtiyacımız var.

Bugün sen kan verirsin, yarın da sen onlardan kan alırsın…

Sözün özü kan bağışını geleneksel hale getirin.

Kan bağışlayın, yapmayanlara da örnek olun… Özellikle hanımlarımız, ablalarımız, teyzelerimiz gün buluşmalarını bağış buluşmalarına çevirebilirler...

Erkekler de kahvehanede geçirdikleri vaktin 10 dakikasını kan vermeye ayırabilir.

Haydi delikanlılar 18-65 yaş arasında ve sağlıklı iseniz kan bağışı yaparak ihtiyaç sahiplerinin yanında bulunun.

Yardım etmek kanımızda var.

Siz de kan bağış merkezine ya da mobil kan bağış araçlarına uğrayıp gönüllü olarak destek olabilirsiniz…