AK Parti’nin kurulduğu ve iktidara yürüdüğü günden itibaren benim bir iddiam vardır.  Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan ve ilk günden itibaren birinci olan AK Parti’nin başarı şifresinin detayında hem muhafazakar hem de sağ görüşte alternatif bir parti olmayışı yer almaktadır. Türkiye genelinde sağın oyu her daim yüzde 60’lı bantlarda olmuştur. Boşluğu mükemmel şekilde dolduran AK Parti de bu anlamda en yüksek oy oranlarını yakalamıştır.

Lakin siyaset sahnesinde şimdi işler biraz değişiyor. Milliyetçi muhafazakar bir yapı ile yola çıkan İYİ Parti, AK Parti’nin ve MHP’nin erimesinin ana nedeni. Zira kötü ekonomi ve yanlış politikalar sonrasında alternatif arayışına giren vatandaş İYİ Parti’yi kendine yakın görüyor. Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti her geçen gün de ivme kazanmaya devam ediyor.

Hafta sonu kuruluşunun 4. yaşını kutlayan İYİ Parti adeta gövde gösterisi yaptı. Akşener’e inan ve güvenen partililer İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nin doldurdu. Bursa ekibi de 26 otobüs ile kuruluş kutlamasında yer aldı. Dikkat çeken nokta ise gündüz İstanbul’a giden İl Başkanı Selçuk Türkoğlu önderliğindeki İYİ Partililer Bursa’ya döner dönmez saha çalışmalarını sürdürdüler.

İYİ Parti’nin yaptığı saha çalışmaları halk nezdinde karşılık bulunca da yükseliş kendiliğinden oluşuyor. Yanı sıra ittifak ortağı CHP’de Bursa’da son dönemde sürekli sahalarda dolaşıyor. AK Parti Bursa’yı elinde tutmak istiyorsa hemen çalışmalarını arttırmalı. Yoksa ne İYİ Parti’nin yükselişi engellenebilir, ne de Bursa elde tutulabilir. Ekonominin gidişatı, İYİ Partililerin sürekli vatandaşın yanında olması çıtayı her geçen gün İYİ Parti lehine yükseltiyor. Vatandaş kimi kendine yakın görüyorsa ibreyi o tarafa çeviriyor.