İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın dün AlmiraHotel’de yaptığı basın toplantısına biz de ‘agazete’ ailesi olarak davet edildik ve katılım sağladık.

Açılış konuşmasını İl Başkanı Bayram Kazancı yaptı. Kazancı, “İnanıyorum ki Bursa bizi bağrına basacak ve bizi birinci parti yapacak” iddiasında bulundu.

Daha sonra MHP’den İYİ Parti’ye geçen milletvekili Kadir Koçdemir konuştu.

Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Koçdemir ilginç benzetmeler yaptı:

“Bu seçimde inşallah irademiz 'mış gibi yaparak' statüko devam ettirmekten başka hiçbir işe yaramayan bir yapılanmaya son verip, Türkiye’yi normal demokratik hukuk devleti haline getirecek bir süreci başlatacaktır. Bu statükoyu bozan İYİ Parti olmuştur. Kırkpınar’da baktık baş pehlivanlık unvanı verilen adam bunu hak etmiyor. Bizde dedik ki ‘Bizde varız.’ Önümüzdeki dönem Kırkpınar’da başa güreşeceğiz. Pehlivanımızı aldık, hocamızı tuttuk. Antrenmanlar başladı.”Koçdemir, erken seçimi de araç fenni muayene sürelerine benzetti.

1.Bölge 1.sıra Bursa Milletvekili adayı İsmail Tatlıoğlu da bu seçimi bir bütün olarak götüren belki de tek siyasi parti olduklarını iddia etti. Tatlıoğlu "Bursa’da her şeye rağmen aşağı yukarı en büyük mitingi yaptık. Türkiye’de siyasi atmosferin değişimi ile ilgili çok ciddi bir talep var" vurgusu yaptı.

Tatlıoğlu konuşmasının arkasından Orhaneli’nde bir cenaze merasimine katılmak için müsaade istedi. Bizde buradan başsağlığı diliyoruz.

Tabi gidince kendisine sormak istediğimiz sorularda seçimden sonraya kaldı.

Alışa geldiğimiz basın toplantılarında ev sahipleri tarafından 'hoş geldiniz', 'hal hatır sorma', 'iyi misiniz' diyalogu pek olmadı. Heyecandan mı,acemilikten mi,yorgunluktan mı bilemiyorum.

Yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen tecrübeli kişilerden oluşan kadroya sahip.

19 milletvekili adayının bulunduğu basın toplantısında yerel sorunlar ve çözümlerin gündeme alınmaması ilginçti.

Bir gazeteci arkadaşımızın “Bursa’nın ilk üç sorunu ve çözüm önerilerinizi söyleyebilir misiz” diye soru yöneltmesine rağmen ilk üç sorun sıralandı ancak çözüm önerisi kısmına cevap verilmedi.

Neydibu ilk üç sorun?

–0.50 emsalile Bursa’nın kronik sorununun çözülemeyeceği.

-Ulaşım sorunu

–Şehrin hava kirliği

Bursa’da konuştuğumuz her siyasi parti ‘seçimlerde birinci parti olarak çıkacağız’ diyor.

İkinci çıkan hiç kimse yok.

Üçüncü zaten yok.

Bizim de kimseyi küçük görme veya kötüleme niyetimiz yok.

Ama gerçeklerde acıdır. Biber de acıdır ancak bu biber acısı gibide değil.

Çünkü biberin acısı en makbul olan ve para edendir.

Dolayısıyla 25 Haziran’da kimin birinci,kimin inci, kimin ikinci ve üçüncü,dördüncü olduğunu yüce Türk milleti karar verip sıralamayı yapacaktır.

O zaman bu birinciler ve inciler ne diyecektir diye merak etmiyorum.

Çünkü o cevaplarda şimdiden bellidir.

İYİ değil iyi olan kazansın.