En zor günlerde birbirimize destek olmayı biliyoruz. Çünkü millet olarak biz bir bütünüz. Deprem olur koşarız, yangın olur koşarız, sel olur koşarız… Çünkü biz birine bağlı bir milletiniz. Merhametli ve vicdanlı bir milletiniz. 

Çok geriye gitmeye gerek yok ama geçmişte yapılanları herkes hatırlıyordur. Ben İzmir depreminden başlayacağım. İzmir’de gerçekleşen depremde uzakta olsak yakında olsak hep bir ağızdan dua ettik ‘Allahımkimseye bir şey olmasın’ diye. Ama ne yazıkki enkaz altında hayatını kaybeden çok vatandaşımız oldu, evini kaybeden çok vatandaşımız oldu. 

Biz önce dua ettik millet olarak sonrada kolları sıvadık. Her bir taraftan gönüllü kişiler, belediyeler, STK’lar, gönüllü kuruluşlar yardım edebilmek ve bir nebzede olsa acılarını dindirmek için çabaladı.

Yine ülkemizde gerçekleşen sel felaketinde sahadaydık millet olarak yine dua ettik yine acı sonla karşılaştık ve yine kolları sıvadık. 

En son gerçekleşen yangınlarda yine hep bir ağızdan dua ettik. Yardıma koştuk. Yangının içine içine koşan mı dersin, eşyalarımı kurtarayım deyip de yangının şiddetini gözünün önüne getirmeden korkusuzca koşan mı dersin en acısı, yangını söndürmek için çabalayan bir gencin hayatını kaybetmesiydi. Şahin Akdemir daha 25 yaşında bir genç… Bölgede motosikletiyle geçerken kaza yapınca alevlerin arasında kaldı. Hayatını kaybeden gencin, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine su taşıdığı ortaya çıktı. Akdemir, hayatını kaybetmeden önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yüreğimizi yaktı. “Su taşımaya devam. Yangıncılara su taşıyacağız yine. Allah hayırlarımızı kabul eylesin”. Rabbim seni de en güzel yerinde misafir etsin inşallah. Yüreği güzel çocuk… 

Diyeceğim o ki biz vicdanlı ve merhametli bir milletiniz. İnşallah bu hep böyle kalır vicdanımızı ve merhametimizi kaybetmeyiz.