Başarıda ekip ruhunun önemini, isteyince ve yeterli çaba harcanınca nelerin başarılabileceğini bir kez daha gördük.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığının "1 Günde 1 İlçe, 17 Günde 17 İlçe, 712 Köy" etkinliğinin geçtiğimiz Cumartesi günkü durağı İnegöl ve 96 köyü idi.

Program Demirtaş Bölge Temsilciliğinin açılışıyla başladı.  İYİ Parti Teşkilat Başkanı, Anlara Milletvekili Koray Aydın, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, Teşkilat Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Yöneticilerinin katılımıyla açılış gerçekleştirildi. Vatandaşın yoğun ilgisi gözlemlendi.

İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Düsturumuz partimize hizmet etmek. Bunun için teşkilatlanmamızı tamamladık” diye başladı sözlerine. Daha önce Çiftehavuzlar Mahalle Temsilciliği açılışını gerçekleştirdiklerini,  125 bin nüfusa sahip Demirtaş Bölge Temsilciliği açmanın da elzem olduğunu söyledi.

Osmangazi’nin üye katılımı açısından şu anda Türkiye’nin en çok üyesi olan 8. İlçesi pozisyonunda olduğunun, ancak Osmangazi’den fazla üye sayısına sahip ilçelerin tamamının da Millet İttifakının Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı illerde olduğunu söyledi.

İlçe teşkilatının asli görevi, seçim günü vatandaşın oylarına sahip çıkmak olduğunu ifade etti. “Bu yüzden yaklaşık 6 ay önce çalışmalarımıza başladık. İlk seçimde kurulacak yaklaşık 1950 sandıkta görev alacak sandık görevlilerimizin tamamını belirlemiş durumdayız.

13 Ocak itibarıyla da sandık görevlilerimizin eğitimine başladık. Belki de Türkiye’de ilk başlayan ilçe teşkilatlarından biri olduk. Şu anda 9 Eğitimcimiz ile 40 eğitim toplantımızı tamamladık. Sandık başında görev alacak arkadaşlarımızın yüzde 40’ının eğitimini tamamladık” dedi. Kısa zamanda diğer sandık görevlilerinin de eğitimini tamamlayarak seçimlere hazır olacaklarını belirtti.

Selçuk Türkoğlu “Biz Bursa’da bir iddia ile yola çıktık. Bursa’da tek kale maçı bitireceğiz., Sessiz çoğunluğun sesi, kadre uğramış garip gurebanın sözcüsü olacağız dedik.” diye başladı sözlerine.

“İstiyorlar ki alana çıkmayalım, istiyorlar ki konuşmayalım, kabahatlerini, hırsızlıklarını, arsızlıklarını ve uğursuzluklarını söylemeyelim” diye sürdürdü.

Teşkilatlar olarak sürekli alanda olduklarını, ilçelere ve köylere gittiklerini anlattı. “Bu gün de Sizlerin katılımıyla İnegöl ilçe ve 96 köyüne birden iyilerin temsilcisi gidecek ve köylülerimize, hemşerilerimizle dertleşecekler. ‘Nasılsınız, iyi misiniz, ne haldesiniz, bizden ne bekliyorsunuz?’ diye soracaklar. Vatandaşımızın derdini gündeme getirmek ve gündemde tutmak adına ayakkabılarımızı eskitmeye devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan, her zamanki mizahi yaklaşımıyla “Ağadan sonra konuşulmaz, bakandan önce az konuşulur” diye başladı sözlerine. Osmangazi gibi onlarca kentten büyük bir ilçemizde Demirtaş Mahalle Temsilciliği açılışının bir zaruret olduğunu, bu zarureti yerine getirdikleri için İl Başkanına, Osmangazi İlçe Başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Performans kriterlerinden bir tanesi de üye sayısıdır. Üye sayısının bir sene içerisinde 17 binden 23 bine gelmiş olması, aşağı yukarı yüzde 36 oranında artmış olması ayrı bir başarı göstergesidir.  Demek ki çalışınca oluyor.

Önümüzdeki dönemlerde bu çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sadece Osmangazi gibi en büyük ilçemizde değil, bu boyuta yakın Yıldırım ve diğer ilçelerimizin de bu başarı öyküsünü örnek alarak yola devam edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

 “Nerden nereye?” diye başladı sözlerine, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, “Bu ülkenin en sıkıntılı olduğu dönemlerde, insanların sinip korktuğu, meramını anlatmaktan çekindiği, hakkını arayamadığı, adeta zorbalığa teslim olduğu bir dönemden, bu gün hakkını arayabilen, öne çıkıp kendini gösterebilen, tehditler karşısında direnç ortaya koyabilen bir yapı ortaya çıktı. Bu yapının adı İYİ Parti’dir değerli arkadaşlar.

 Zıt kutuplar kimsenin birbirine güvenmediği bir durum ortaya çıktı. Asıl beka meselesi budur. Dışarıda emperyalist güçler fırsat kollarken içeride insanımızı ayrıştırmak ülkemize ve milletimize yapılacak en büyük kötülüktür. Bu kötülük makamı korumak, oturdukları koltuğu koruma adına yapılıyorsa, bu daha da büyük kötülüktür.” Diye devam etti.

İktidarın koltuğu koruma uğruna gündem değiştirme çabalarının boşuna olduğunu, artık yeni bir dönem inşa edilmekte olduğunu, “Bu dönem inşa eden partinin adı da İYİ Partidir. Cesaretin dik durmanın hak aramanın bir mecburiyet olduğunu devletin gücünü kullanarak haksızlıklar karşısında insanları susturmaya çalışan zihniyete karşı bu dik duruşu sergileyerek, korkutma düzenini gerileten, geri adım attıran liderin adı da Meral Akşener’dir” diyerek tamamladı sözlerini.

Daha sonra Demirtaş Bölge Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi ve "1 Günde 1 İlçe, 17 Günde 17 İlçe, 712 Köy" etkinliğinin dokuzuncusunu gerçekleştirmek üzere İnegöl’e hareket edildi.

İnegöl programı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda İlçe Başkanı İsmail Karaman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmalardan sonra her ekip gideceği bölgeye hareket etti. İlçe merkezi ve İnegöl’ün 96 köyü o akşam İYİ Parti ekiplerince ziyaret edildi. Vatandaşın derdi dinlendi. Raporlar tutuldu.

Her noktada yakınma aynı dense abartı olmazdı. Köyler boşalmış, neredeyse 40 yaş altı insan yaşamıyor köylerde. Son zamlarla girdi maliyetlerinin arttığı, masrafların altında kalkamayan çiftçinin tarlasını ekemediği, toprağından uzaklaşmaya başladığı gözlendi.

İnegöl’de de zamların altında ezilen vatandaşın sesini yükseltmeye başladığı gözlerden kaçmıyor. Esnaf son zamların üretimde girdi maliyetlerini artırdığını, bunun da işlerini olumsuz yönde etkilediğini yüksek sesle dillendirmeye başlamış.