Bazı işler vardır ki bir adımla ölüme götüren, bir anda hayatları karartan işler. İşte bunlardan biri inşaat işçiliği. Evet çok zor hem de çok. Kimler bir ekmek parası için adım atarken ölüme gitmedi ki. O kadar çok var ki ülkemizde çalıştığı işte hayatını kaybeden, iş kazasına kurban giden. 

Çok zor bir iş inşaat işçiliği ülkemizde. Zor diye çalışmayacak mıyız peki. Tabi ki hayır çalışmak zorundayız. Siz çalışmazsanız, onlar çalışmazsa nasıl dikilecek bu binalar peki?

Tamam orasını anladık çalışmak bina dikmek zorundayız ama zor olan durumları kolaylaştıran kurallar var mesele; işçi ve iş güvenliği konusu. Neredeyse her inşaat firmasında çalışan bir işçi ve iş güvenliği uzmanı vardır. Peki kurallara uyan kim, ya da kurallara uyduran firma hangisi. 

Daha dün sabah geldi haberi. İnegöl’de 3 katlı inşaatın çatısından düşen işçi ağır yaralanmış. İnşaatta tek başına çalışan Mekin Demirci (37), fırçayı almak için çatıya çıkmış. O sırada dengesini kaybeden işçi, yaklaşık 10 metre yükseklikten beton zemin üzerine düşerek ağır yaralanmış. Yoldan geçen bir vatandaş ağır yaralanan adamı fark ederek 112’ye haber vermiş. Yaralı olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış. İlk müdahalenin ardından işçi ameliyata alınmış ve işçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 

İşte bakın çok uzak değil yanı başımızda dikkat edin neredeyse her gün böyle bir haber karşımıza çıkıyor. Sebebi tabi ki yeterince iş güvenliği konusunda bilgilendiremiyoruz ya da iş güvenliğini önemsemiyoruz. 

Kim bilir belki de hayatını kaybedecek ama başkaları hayatını kaybetmesin, çocuklar babasız kalmasın. İş güvenliğine gerekli önemi verelim!