Değişmeyen tek şey değişimdir. 

Her şeyin hızla değiştiği bir dünyada sadece değişimin değişmeye devam edeceğini hepimiz söyleriz.

Her gün hayattaki pek çok şey değişmektedir. Her yıl yeni ürünler moda olmaya insanlar her zaman yeni şeyler denemeye çalışırlar evlerinin hatta hayatlarında değişiklik yaparlar. Bizde birileri her şeyi kendisinin bildiğini ve tek doğrunun da kendi doğrusu olduğunu zannediyorlar.

Türkiye yeni bir referanduma hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında değişiklik yapılması hakkında kanun, halkoyuna sunulacak. Karar ne çıkarsa çıksın öncelikle hepimiz buna saygı göstermeliyiz.

Ancak bazı kesimler harekete geçtiler. Değişim ve yenilik her ne sebeple olursa olsun istemeyiz.

Önce şunu belirteyim ‘Başkanlık olmazsa olmaz’ türünden bir düşüncem yok.

Olması ya da olmamasına halk karar verir. Tartışmaya açık olunmalı faydalı ise çoğunluk olarak evet diyelim bize fayda yerine zarar verecekse çoğunluk olarak hayır diyelim.

Nasıl bir başkan istiyorsun derseniz,

Benim hayalimdeki başkanlık bu ülkede yaşayan her kesimi canı gönülden kucaklayabilecek, her kesime eşit mesafede duracak. Ülkeyi kalkındıracak, refah seviyesini yükseltecek ve halk desteğini almış bir başkan… Gerektiğinde Ülkesi için canını hiç düşünmeden bu yola baş koyacak.

‘Kötüler kendilerine tahammül edildikçe azarlar’sözü geliyor akla. Çünkü birileri yine yerleştikleri köşelerden ahkam kesiyor ve bağırıyorlar.

Suçladıkları inançlı insanları hiçbir göreve gelmelerini hazmedemiyorlar. Hemen Cumhuriyet sevdalısı, laiklik sevdası, Atatürk sevdalısı kesiliyorlar. Bunu bir kalkan olarak kullanıyorlar.

Bu nasıl bir mantıktır ki değişime bütün kapılarını kapatıyorsun. Kapıyı açanlara da tahammül edemiyorsun.

Yenilik yapanları hain olarak görüyorsun. Cumhuriyet düşmanı olarak görüyorsun. Bazılarını anlamakta ve anlatmak da mümkün değil maalesef.

Sadece kendi inandıkları doğrulara uyanlara yaşama hakkı tanıyan bu kesim gerçekleri ve doğruları asla görmek istemezler. Duymak istemezler.

Seçimlerden ders almazlar. Yenilgiyi kabul etmezler. Halkın sesine kulak vermezler. Dünyadaki değişimi görmek istemezler. 

Sizin kurallarınıza uymadı diye MHP’nin lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin gösterdiği olgunluğu, erdemliği ve devlet adamlığını bile anlamak istemezler.

Milleten aldıkları vekâletle TBMM oy çokluğunu göz ardı ederler. Milli iradeye saygı bunu gerektirmez mi sizce?

Birbirimizi kırmadan, niyet okumadan, itham etmeden, düşüncelere saygı göstermemiz gerekmez mi sizce?

Bu ruh haliyle bugün CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın Altıparmak Atatürk StadyumuMeydanında saat 16.00’da Bursalılarla buluşmasına katılacağız... Erdoğan'ı dinleyeceğiz... Bu arada bir dipnot aktaralım. Bugün saat 12.00-19.00 arasında metro seferleri ücretsiz olarak yolcu taşıyacak.