İnegöl’e ilk geldiğimde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı rahmetli Kadri Güçlü idi.

Daha sonra 1984-1987 arası ise Sedat Canlısoy başkanlık yaptı.

Ve 87'den beri de efsane Başkan Metin Anıl 31 yıl bu görevi yürüttü.

Bir dönem ben de meclis üyeliği yaptım Metin Anıl döneminde.

1 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimlerde Metin Anıl’ın başkan adayı olarak gösterildiği beyaz liste 22, Zeki Şahin’in başkan adayı olarak gösterildiği mavi liste 22 meclis üyesi çıkarırken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın turuncu listesi ise 3 meclis üyesi çıkardı.

Ancak mavi listenin başkan adayı Zeki Şahin’in komiteden seçilmesine geçit verilmedi bir önceki dönemde olduğu gibi...

Şahin komiteden seçilemeyince MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ direksiyonun başına geçti. Ve iki tarafta kulis çalışmaları başladı. Turuncuyu kim ikna ederse yönetimi alacağı belli idi çünkü düğüm ve denge noktasını Mahmut Demirtaş belirleyecekti.

Dün meclis başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ile birlik genel kurulu delege seçimleri yapıldı.

Dün yapılan İTSO seçimlerinde, turuncu listenin destek verdiği mavi liste 22’ye karşı 25 oyla seçimi kazandı. 31 yıldan sonra İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ oldu. Turuncu listenin temsilcisi Mahmut Demirtaş da doğal olarak meclis başkanı seçildi.

Yavuz Uğurdağ’ın başkanlığında göreve seçilen yeni yönetim kurulunda Kenan Kender, Halil Malkaç, Bahri Urgun, Murat Aydın, Metin Atış, Hatun Malgaralı, Hüseyin Özdemir, Nedim İncebay, Ali Ezim ve Bülent Boztepe yer aldı.

Başkanlığa veda eden Metin Anıl, “35 sene İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’na hizmet ettim. Hakkımızı helal ediyorum. Tek gayemiz İTSO seçimini İnegöl’e yakışır bir şekilde yapıp bitirmekti. Bu seçim İnegöl’e yakışır bir şekilde geçti ve sonuçlandı. Yavuz Uğurdağ kardeşimiz bu dönemde yönetim kurulu başkanı oldu. Bize de ağabeylik yapma görevi düştü. İnegöl sanayisinin kalkınması adına yeni yönetime destek vereceğiz. El ele İnegöl’ü yeni hedeflere ulaştırmaya çalışacağız. Ne kazanan Yavuz Uğurdağ ne de kaybeden Metin Anıl'dır. Kazanan İnegöl'dür” dedi.

Yeni Başkan Yavuz Uğurdağ ise Metin Anıl'a teşekkür ederken, "İTSO İnegöl için önemli bir kurumdur ve bu kurum yıllardan beri İnegöl’e hizmet ediyor" dedi. Uğurdağ da bu yarışın 'kazananı, kaybedeni yoktur' vurgusu yaptı ve ardından da "Bizler de Metin başkanımın tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanan birisiyiz. Bundan sonra hep birlikte İTSO’yu yöneteceğiz. Destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Metin Anıl’ı hem meclis üyeliği yaptığım dönemden hem de uzun yıllar iş komşusu olarak tanıdım. Kendisi hep yaptığı iyi iş ve iyilikleriyle anılacaktır.

Yavuz Uğurdağ da eski çifte iş komşum idi. Hem Şirin Sokak’tan hem de Organize Sanayi Bölgesi’nden. 

Ama seçimler bazen Nisan 1 şakası gibidir... Metin Anıl da 1 Nisan’da seçimi yapmakla acaba şaka kurbanı mı oldu. İşin esprisi bir tarafa bir gerçek var ki turuncunun fendi Anıl’ı yendi.

Mavi ile turuncu renkler buluşunca yeni bir dönem başladı.

31 yıllık kral gitti.

Yaşasın yeni kral Yavuz Uğurdağ.

Kendisi ve yönetiminin İnegöl için çok hizmetler yapacağına inanıyorum... Allah utandırmasın... Tebrik ediyor, başarılar diliyorum.