Bir lezzet pınarı adeta İnegöl… Bilinmeyenleri ile ön plana çıkan, bakir yemek kültürü ile herkeste heyecan uyandıran bir derya güzel ilçemiz…

Meğer dünya mutfağına erişecek ne çok da tat varmış, bizi sadece köftesine hayran bırakan İnegöl’ün…

Ve gastronomi alanında bir atak yapıyor bu güzel ilçe… Yemek demek turizm ve vizyon demek elbette. Belediye Başkanı Alper Taban da resmen bununla hemhal olarak İnegöl markasının değerini daha da artırmak için olağanüstü bir çaba sarf ediyor.

 İnegöl çiftetellisi, kestaneli kelem sarma, İnegöl bal kabağı humusu, çıbrıkalı peynir ve ıspanaklı ulevak, İnegöl simidi eşliğinde İnegöl çorbası, ara sıcak olarak kıymalı patatesli Boşnak böreği ile kıymalı pırasalı Arnavut böreği, yumurtalı İnegöl piyazı, İnegöl köftesi, İnegöl büryan (İnegöl mişoriz), kuru erikli yahni ve İnegöl tepsi mantısı, sütlü kadayıf ve kabak tatlısı…

Hatta bence listeye eklenecek daha niceleri de var…

Ve hatta Z Kuşağı’nı da içine alan grup için hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen ‘fast food’  ayrıntısı bile gözden kaçırılmamış…

Bence sıra şimdi işbirliklerinde… Bursa Gastronomi Turizmi Derneği başta olmak üzere STK’larla artık daha fazla omuz omuza çalışarak ‘biz de varız’ konusunu gündeme getirme zamanı…