TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çağdaş Grubu adına Kemal Cüneyt Erdem ve ekibi seçim çalışmaları vesilesiyle gazetemizi ziyaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu Başkan Adayı Kemal Cüneyt Erdem, 18 Şubat'ta yapılacak olan İMO Bursa Şubesi seçimleri için gerçekleştirdiği ziyarette öncelikle değişimin şart olduğuna dikkat çekti.

Kemal Cüneyt Erdem, “Odamız ve mesleğimiz adına tüm arkadaşlarımızı kucaklayıcı bir tavrımız var ve İnşaat Mühendisleri Odası olarak ortak akılla çözüm odaklı olacağız. Sadece eleştiren değil çözüm önerileri ile yaşadığımız şehrin sorunlarına çözüm getireceğiz" derken göreve gelmesi halinde oluşturacakları anayasanın ipuçlarını verdi.

Her görüşten meslektaşlarıyla beraber meslek siyaseti yapacaklarını, kent için en doğru kararları tartışarak birlikte üreteceklerini söyleyen Erdem, "Herkesin siyasi görüşü mutlaka var ancak odaya siyasetin girmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Farklı görüş ve düşünceleri paylaşarak ortak bir paydada buluşmamız gerekir. Yapılanları sadece eleştirmek için eleştirmeyeceğiz. Doğruların yanında yanlışların karşısında çözüm sunarak duracağız" felsefesinden hareket edeceklerini dile getirdi.

Kuru kuruya eleştiriden kaçınacaklarını ve çözüm için B şıkkını sunmadıkları konularda asla eleştiri yapmayacaklarını söyleyen Erdem, oda üyelerinin çözüm bekleyen birçok sorununu da çözmek adına ekip olarak hazırlıklı olduklarını ve projelerini 18 Şubat'a kadar en iyi şekilde anlatacaklarını bizlere aktardı.

Basın desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve herkesten destek istediklerini vurgularken, "Bizler kenti ve mesleği ilgilendiren konularda öncelikle odayı suskunluktan çıkarmamız lazım. Bizler Bursa’yı ilgilendiren 16 adet proje geliştirdik. Bursa’nın ulaşımı da bizim ilgilenmemiz gereken bir konu” dedi.

Özelikle genç meslektaşlarının sorunlarını, mesleğin etik değerlerini, inşaatlarda, şantiye şefliklerinde ve yapı denetim kuruluşlarında görev alan meslektaşlarının yaşadıkları sorunları çözmek için görev yapacaklarını dile getirdi.

"Düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve özelikle çözüm üretip yol gösteren bir oda olacağız" iddiasını yineleyen Erdem, "Bunları yapabilmek adına meslektaşlarına ‘Değişime Katıl’ çağrısı yaptı.

Bize de düşen bu saatten sonra Bursa için hayırlısı ne ise o olsun demek...