Ligin ilk yarısını 25 puanla tamamladık. Son iki sezondur hücumda  etkisiz  forvet, santraforlar  ile mücadelede ediyoruz.  Bursaspor'da  iki senedir  yaptığı hatalarsonunda  bu sene  cebinden 50 milyon harcamış olan başkana büyük görev düşüyor!. Sayın başkan,  harcanan bu paranın yarısını  akıllı harcasaydın şuan bu durumda olmazdık. Bu kadro senin eserin. Eğer devre arası tedbir alınmazsa bu takım yine sıkıntının alasını yaşar. Bu maçta gördükki dirençli takımlara karşı bizim kilidi açacak forvetimiz  ve orta saha oyuncumuz  yok.

Maç izlemek için gelen 10 bine yakın taraftar, soğuk havada  koltuklarına oturunca hissedilen sıcaklığın daha fazla olduğunu  fark etti. Ortam seyirciyi ısıtacakken, seyirci ortamı ısıttı!  Eksi dereceli soğuklarda  bu tribünlerde maç seyretmek için cesaret lazım.  Yöneticiler  lütfen artık çözüm üretiniz…

Bursaspor sahaya   uzun aradan  sonra dörtlü savunma ile çıktı. Agu haftalar sonra sahada, Yusuf sol bekte oynarken  Aziz orta sahada Batalla ile beraber oyun kurucuydu.  Yusuf’un görev yeri, eğer Aziz satılırsa,sol bek olacak gibi görünüyor. Top kontrolü, telaşlı oyunu  bir sonraki pozisyonu düşünme eksikliği hatalarını arttırıyor.Çevre kontrolündeki  eksikliklerini gideremezse çabukluk ve süratine  yazık olur!

Delarge,  özellikle ilk yarıda rakip ceza alanında topla buluşmaları başarılıyken top kontrollerindeki hataları, kendisinin  mutlak iki golü atmasını engelledi. Aslında  daha iyisini yapabilecek yetenekte… Agu’nun ilk yarıda üç metreden attığı şut kaleciye çarptı, ikinci yarı vurduğu kafa şutunun direkten dönmesi şansızlığıydı.Yediğimiz golde, beş Bursasporlu oyuncumuzun   Skuletic’e şut çektirmesine ne demeli!  Geçen hafta  ve bu hafta adam paylaşımındaki  hatalar puanlarımızı alıp götürüyor. Kolay gol yemeye başladık.

3-5-2  düzeninden vazgeçen  futbol dışı her şeyi yapan ligin zayıf takımı Gençlerbirliği’ne karşı 4-4-2  ile başladık. Delarge’ın beceriksizliği  gol atmamızı etkiledi.  İkinci yarı son 30 dakika  Agu’yu savunmaya çekerek  üçlü savunmaya dönen Bursaspor, beraberlik golü sonrası çabası yetmeyince  sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Bursaspor'un hücumdaki üretkenlik sorunu Kembo'nun da yokluğunda iyice ayyuka çıktı. Orta alandan destek verilse de skor üretecek bir oyuncu eksiğimiz sırıtıyor. Tek güzel yanımız oyun disiplinimiz. Her oyuncumuz, gol atsak da yesek de istikrarını bozmuyor panik yapmıyor.

İkinci yarı oynayacağımız  ilk haftalardaki zorlu maçlardan  alınacak puanlar, bizim ligdeki sıramızı belli edecek. Eğer bu takıma takviye yapılmazsa  belki küme düşmeyiz ama çok büyük sıkıntılara gireriz. Bu kadro da geçen seneki gibi  stresi taşıyacak güçte değil.

Yönetim aynı, mantık aynı…

Tek farkımız hoca.