İç turizmden yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş yelpazede alınması önerilen tedbirleri içeren Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı kapsamında ilk belge verildi.

TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından, Program kapsamında ilk belgeyi, Antalya Serik’deki Sueno Hotels Golf Deluxe Belek aldı. 

Belgelendirmeyi duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Üretim cephesinde olduğu gibi, turizmde de Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı başladı. TSE, Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı kapsamında ilk belgeyi Antalya’da beş yıldızlı bir otelimize verdi. Böylece ilgili tesis, güvenilir olduğunu kanıtlamış oldu. Sektörde belgeli tesis sayısı arttıkça, turistler açısından tercih edilme oranı da artacak”

Başta, Sueno Hotels ve akabinde TSE Antalya Bölge Koordinatörlüğünü tebrik ediyoruz.

***

İLK "GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ"  GAZİANTEP'DEN

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından sanayi işletmelerinin Covid-19 ile mücadelesinde rehber olarak hazırlanan Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu ile ilgili belgelendirme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Tüm sanayi kuruluşlarının bu konuda çalışma yaparak TSE'ye müracaat etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Çalışanın, müşterinin, ürünün ve de toplumun sağlığını ilgilendiren bu konuya, sanayi kuruluşlarından yoğun bir talep var ve COVİT - 19 konusunda ilk belge verildi.

COVİT - 19 Güvenli Üretim Belgesini, Türkiye'de ilk defa TSE Gaziantep Bölge Koordinatörlüğü verdi ve bu belgeyi, SANKO HOLDİNG almayı başardı.

Öncelikle, SANKO HOLDİNG ve akabinde TSE Gaziantep Bölge Koordinatörlüğünü tebrik ediyoruz.

***

DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYİP!

Sıkıntılı!

Ama yazacağım!

TSE eski genel Sekreteri bir büyüğümüzün dediği gibi "Belki biraz daha fazla düşman kazanacağız!" ama bildiğimizden geri durmayacak, kalitesizliği - ahlaksızlığı yazacağız!

Devletin kuruluşunda çalıştın, eğitildin, yurt içi ve yurt dışı görev ve eğitimlere gönderildin...

Öncesinde, bir nane mi biliyordun?

 

Bilgiyi, görgüyü, standardı, kaliteyi, devletin kurumunda öğrendin.

Emekli oldun, elbette iş yap.

Satabiliyorsan bilgini de sat.

Vicdanının izin verdiği ölçüde, istediğin taklayı da at!

Ne nane yersen ye!

Ama!..

Üç kuruş daha fazla kazanacaksın diye, ekmeğini yediğin devlete, seni yetiştiren ve sana itibar kazandıran  kuruma ihanet edip, değerini üç paraya düşürme!

Bizi de yüzüne tükürtme!..

Bilinir, tükürürüz de!..