Kendilerine haram kılınan meyveleri yedikleri için kovulan Hz. Adem ile Hz. Havva; Mekke tarafında Arafat Dağında birbirlerine kavuştular. Sonradan Zemzem Pınarının fışkırdığı yere yerleştiler ve insanlar onlardan üremeye başladılar. Hz. Havva her defasında bir kız, bir erkek olmak üzere ikiz doğruyordu. İlk erkek çocuğun adı Kabil, ikinci erkeğin adı Habil oldu. İlk kızın adı Eklimya, ikinci kızın adı Lebuda idi.

Hz. Havva 19. doğumdan sonra 20. doğumunda tek bir erkek dünyaya getirdi. Adını Şit koydular.

Hz. Adem ilk insan ve aynı zamanda ilk peygamberdir. Hz. Ademden sonra bu kutsal görev Hz. Şit'e geçti.

Kabil meyve ağaçlarını çoğalttı, tarımla uğraştı. Habil hayvancılıkla uğraşıp, sürüleri çoğalttı. Ailenin geçimini üstlendi. Hz. Adem'e gelen Allah'ın emri Kabil'in Lebuda, Habil'in Eklimya ile evlenmesiydi. Fakat Kabil Eklimya ile evlenmek istedi. Habil ise bunu kabul etmedi. Aralarındaki anlaşmazlığı babalarına söylediler. Babaları: Rab hakem olsun, ben karışmam dedi. Bunun üzerine iki kardeş Rableri için birer kurban kestiler. Habil'in kurbanı kabul olmuştu ve onun dileği olacaktı. Büyük bir hiddete, sinire ve kıskançlığa kapılan Kabil yerden aldığı büyük bir taşla kardeşinin kafasına vurarak onu öldürdü.

Yeryüzünde ilk kan akmış, ilk insan öldürülmüş, ilk cinayet işlenmişti.

Habil'in cansız bedenine şaşkınlık yarattı. İnsan ölümünün ne olduğunu henüz bilinmiyordu. Cesedin başında ne yapacaklarını düşünürken, ilerde kavga eden iki karga gördüler.  Biri diğerini öldürdü ve ardından toprağı eşeleyerek kazımış olduğu çukura ölen karga, diğeri tarafından gömüldü. Kabil bunu görünce bir çukur açtı ve Habil'in cansız bedenini buraya gömdü. Hz. Adem ve Hz. Havva bu olaydan büyük üzüntü duydular. Kabil'i terk edip başka yerlere gittiler.

Rab Kabil'e kardeşini sordu. Kabil'de bilmiyorum dedi.  Rab: Ne yaptın? Kardeşinin kanı, topraktan bana haykırıyor!  Kabil: Yarabbi, günahım affolunmayacak kadar büyüktür. Bunun ardından Kabil o yeri terk ederek zevcesiyle beraber Yemen tarafına gitti.

o gün bugündür dünyada şiddet, kıskançlık, öfke ihanet ve cinayet eksik olmadı ve olmayacakta.

Dünyada işler zaman geçtikçe tersine dönmeye başladı. Erkekler kadın, kadınlar erkek olmaya başladı. Bazen erkeklerin üzerine düşen görevleri de kadınlar üstlendi. Geçim derdi eskiden sadece erkeğin üzerindeyken şimdi kadınlarında meselesi haline geldi. Evin idaresi, sorumluluğu, görevleri arttıkça arttı.  Tülden ince, gülden zarif kadınlarımız sevgiyle ve sağlıkla kalın.

-Saygılar-