Günlerdir sosyal medyada yayılan videoda yaşadığı hayatı anlatan Hasan M., büyük bir ilgi gördü ve çok şükür ki dediği gibi onun bir yerde hayatı değişti. 

Babaannesiyle yaşadığını ve o öldükten sonra sokaklarda kaldığını anlatan Hasan, o bir gün değişeceğine inandığı hayatını şöyle aktarmıştı: “1,5 senedir dışarıda yaşıyorum. Param genelde olmuyor ama olursa otelde kalıyorum. Allah'a çok şükür haftada bir param oluyor onunla da otelde kalıyorum. Bu vesileyle sıcak bir yorganın altında yatabiliyorum, duşumu alıyorum. Yani haftada bir kez de olsa temizliğimi yapabiliyorum.”

Yalnızlıktan ve iş bulamamaktan yakındığı videoda, "Hayat şartları üzebiliyor ama şöyle bir gerçek var, Allah insanları sınar. Bu yüzden Allah beni şu an sınıyor ve taşıyamayacağım bir yükü bana vermiyor. Ben genelde yere karton sererek metroda yatıyorum. Benim de bir yerde hayatım değişecek. Ben buna çok inanıyorum. Allah bir yerde benim yüzüme bakacak. Umut her zaman vardır. Hayatın zor yanları var ama yaşamaya değer. Herkesin bir sıkıntısı vardır” diyordu Hasan büyük bir umutla…

Hasan “Benim de bir yerde hayatım değişecek” dedi ve ertesi gün Hasan’ın hayatı değişti. Ankara Valiliği, Ankara’da yaşayan iş adamları, dernekler ve daha birçok insan Hasan için seferber oldu ve Hasan’ın hayatı değişti. Ne kadar sevindirici bir haber değil mi? 

Peki, diğer Hasanlar ne olacak? Hani yine Hasan gibi bu soğuk kış gününde sokakta yaşayan, yiyecek ekmeği olmayıp çöpten yemek arayan, üstü başı kir pas içinde gezen, yağmur çamur, kar kış demeden kalabalıklar içerisinde başını eğip selpak satan Hasanlar. 
Herkes üzüldü, paylaşımlar, yorumlar… Neden bu ikiyüzlülük arkadaş. Sokakta Hasan gibi yüzlerce insan var. Hani yanından geçerken tiksinir şekilde baktığınız, yanından geçerken adımları hızlandırdığınız kişiler onlar. Tek farkları sosyal medyada gündem değiller. Onların da bir hikayeleri vardır. Hiç kimse kolay kolay o hayatı seçmez. Onların da sosyal medyaya konu olacak elbet can acıtan bir hikayeleri var. 

Gece 12’den sonra çıkın elbet görürsünüz bu insanları. Tabii bir tanesi çıkıyor, acıyor, fotoğrafını çekiyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Herkes param olsa şunu yaparım, bunu yaparım diyor ve ertesi gün unutuluyor. 

Kimse demiyor ki, bir fincan kahveye verdiğim 20 TL ile evsiz birine dürüm ısmarlayayım. Kimse demiyor ki, bugün dışarıda yemek yemeyim de gidip 2 evsiz çocuğa yemek ısmarlayayım. Amaçsız bir şekilde durmadan kafe kafe gezip story atmak yerine fakir bir mahalleye gidip bir aileye yardım edeyim. 

Hasan iyi birine benziyor, umarım 2 gün önce değişen hayatı hep iyiye gider ve bir daha sokakta yaşamaz. 

Buradan şunu belirtmek istiyorum ki, sosyal medya her zamanki gibi ikiyüzlülüğü de iyi oynadı. Çıkıp üzülmüş gibi bir şeyler yazarak ve aynı zamanda gerçek hayatta böyle insanları görünce suratına bakmayan hatta belki de tiksinerek bakan sosyal medyanın sahte insanları…

Boş yazıları bırakıp, eyleme geçmenin vakti gelmedi mi!..