Maç öncesi Şampiyonlar Ligi ön eleme oynayan rakibimizi gözümüzde büyütmemiz, şehirdeki ümitsiz hava, sahadaki takımada yansıdı. İlk yarı ürkek çekingen ve ‘aman hata yapacak mıyım?’, ‘farklı yenilirsek seyircimizin tepkisi nasıl olur?’ soruları özellikle eski oyuncularımızın zihinlerini  kemirirken futbol oyununa motive olmakta zorlandılar.

Ta ki ikinci yarı başlayana kadar.

Le Guen’in  kendisindeki özgüven, futbolcularımıza da yansımış. 

O takımına güveniyor. Sahaya dizilişi, alan daraltmada,  alan savunması ve adam markajında ciddi anlamda gelişme var Bursaspor'da. 

Ve geçen seneye göre kalite gelmiş. Mücadele eden bir Bursaspor izlemeyi özlemişiz. Koşan takım zoru bozar. Ben Le Guen’in, ayağa ve enine, dikine  pas sistemini oynatmak isteğine sevindim. İzlerken zevk veren bir Bursaspor uzak değil.  Her inişin bir çıkışı vardır. Yine zirveyi zorlayacak takım olacağız. 

Sezona hazır olduğu görülen Başakşehir’in oyuncuları, toplu ve topsuz oyunda nerede duracakları ezberlemişler. Ancak,  Emre’nin yokluğunda orta sahasındaki Mahmut ve Gökhan Agu ve Badu karşısında başarılı değillerdi. 

Ancak forvetlerinin top alması, çabuk kaybetmemesi, rakip sahaya çabuk taşıması iki takım arasındaki en önemli farktı.

Agu ve  Badu, kiralık olmalarına rağmen Son güçlerine kadar mücadele ettiler. Hiç sahtekar değildiler. Titi,  savunmada, Ekong’un hatalarını kapatıp iyi bir savunmacı olduğunu gösterdi. Yediğimiz golde Agu’nun, Elia‘ya yakın olmalı ve topa vurdurmamalıydı!.. 

Aziz, Visca’ya adım attırmadı. Barış ve Aziz’in önünde kaliteli oyuncular olursa takımı izlemenin  tadına doyum olmaz.

Maçtaki yorumculuk yapan eski kalecilerimizden  Ömer Çatkıç efendi sen kime hizmet ediyorsun?  

İki takımda da üçer yerli, sekizer yabancının ilk on birlerin de yer aldığı maçta puan alamasak da ilk maç için çok da kötü değiliz. Kesinlikle umut var. Özellikle 2.yarı fizik olarak ayakta kaldık.

Rakip takımdaki Elia’ya ve Emmanuel Adebayor’a Bursaspor formasını giydirseydiniz sonuç ne olurdu?  Ya da kanat oyuncuları iyi olan bir Bursaspor’u Başakşehir yenebilir miydi? 

Sonuç olarak bu maç ile eksikleri daha da güzel gördük, takım ışık da verdi. 3-4 transfer ve sonra tek ihtiyacımız olan uyum ve sabır. 

Takımda ışık var ligi aydınlatması için transfer lazım...

Bu ülkeye, Türkiye şampiyonu olmuş bir takım olduğumuzu, Milyonlarca taraftarıyla  futbol deyince ilk akla gelen en büyük şehir takımı olduğumuzu biz hissettirmeliyiz.