"Hayatımıza giren tüm ürünlerde TSE markasını aramalıyız!"
MİLLİ SES VER konferansı vermiş olduğumuz ortaokuldaki bir öğrenciye ait olan bu düşünceye herkesin sahip çıkması gerekiyor.
Ama maalesef, hayatımıza giren birçok üründe TSE markası yok!
Niye yok?
Tüketici bu konuda duyarlı değil!
 
Maalesef, tüketicinin bu konuda duyarlılığını artıracak çalışmalar yeterli değil.
Ve maalesef, bu konuya karar verecek olanlar kararlı değil!
TSE markası konusunda gerekli duyarlılık ve kararlılık gösterilmediği sürece;
Tüketicinin can ve mal emniyeti tehlikededir.
İsraf maliyetlerinin azaltılması da mümkün değildir.
Hasta olduktan sonra sağlığımıza kavuşmak için uğraşmak yerine, hasta olmamak için gayret sarf etmenin, kalite bilinci olduğunu artık bilmeliyiz.
İflas ettikten sonra elimize kağıdı kalemi alıp planlama yapmak yerine, iflas etmeden önce planlamanın da bir kalite etkinliği olduğunu artık anlamalıyız.
Yakınımız öldükten sonra feryat etmek yerine, yakınımızın ölmemesi için tedbir almanın da bir kalite süreci olduğunu artık öğrenmeliyiz.
Bilinci, etkinliği, süreci tayin ve koordine eden kurumun TSE olduğunu öğrendiğimiz ve TSE markasına değer verdiğimiz zaman;
Duyarlılığımız artacak, kaynaklarımız yeterli olacak, kararlılığımız sayesinde, biz ve ülkemiz daha güzel yarınlara varacaktır.
"Hayatımıza giren tüm ürünlerde TSE markasını aramalıyız!" diyen ortaokul öğrencisinin bu düşüncesi, önce devlet politikası haline gelmeli, sonra da toplum tarafından kabul edilerek, tüm ürünlerde TSE markası aranmalıdır!
 
Her şeyde Avrupa'yı örnek alıp, örnek gösterenler bilsin ki; Avrupalı'nın standarda ve kaliteye verdiği önem sayesinde, gelişmişlik ölçüsü artmış ve refah seviyesi yükselmiştir.
Duyarlılık... Tüketici duyarlı olacak...
Yeterlilik... Herkes yeterli olacak...
Kararlılık... Devlet ve millet kararlı olacak...
Aksi durumda; sağlık ve ekonomi bozulacak!..


***

MİLLİ SES GÜNÜ
Bir öğrenci, elinde bir şişe su ile yanımıza geldi.
"Bunu okul kantininden aldım ve üzerinde TSE markası yok, ne yapmalıyım!"
Okul kantininde satılan ürünler üzerinde TSE markası olmalı.
Buradan Milli Eğitim'e bir çağrı yapsak, MİLLİ SES istesek, sesimizi duyan olur mu?
En son yaşanan ve iki öğrencinin ölümü ile sonuçlanan olayın akabinde, okul kantinlerinin denetlendiğine yönelik haberleri okuyoruz!
Merak ediyor ve soruyoruz, neyi denetliyorsunuz?
Bakanlığın yayınlayacak olduğu bir genelge ile çözüme ulaşmak varken, neye göre denetliyorsunuz?
 
"Okul kantinlerinde TSE markası taşımayan ürünler satılamaz!" şeklindeki bir satırlık genelge ile çöz bu problemi, yükle sorumluluğu TSE'ye, çocuklarımızı bir kısım tehlikelerden koru.
Çözüm bu kadar basit!
Bir satırlık genelgelik bir iş!
Biz kaliteciler, bu genelgeyi yayınlayacak olan Milli Eğitim Bakanı'nı özlemle bekliyoruz ve bu genelgenin yayınlandığı günü de MİLLİ SES GÜNÜ ilan edeceğimizi ilanen duyuruyoruz.
"Kalite İstiyoruz."
"Kaliteli TSE Belgeli Ürün istiyoruz" diyen çocukları, okul kantinlerinde TSE belgesiz ürünlere mecbur bırakmaya kimsenin hakkı yoktur, diye düşünüyoruz!..

 

***

YAKIN!
Yakındır, hem de çok yakın,
Başlayacak, başlayacak bir gün o muhteşem akın,
İnanmayanlar, dönün bir de tarihe bakın,
Tekerrür edecek, tarih tekerrür edecek, yarından da yakın...
 
Yakın, o ateşi yakın,
Umutsuzluk yok, umudunuzu kaybetmeyin sakın,
Durmak yok, oturmayın sakın,
Vakit bu vakittir, artık ayağa kalkın...
Üret, yerli üret, başlasın akın,
Tüket, yerliyi tüket, geleceğe bakın,
Kaliteden ayrılma, kalitesizlikten sakın,
Korkma, tarihin tekerrür vaktidir,
'MİLLİ SES VERİRSEN' büyük Türkiye yarından da yakın...

 

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü ile Spor Merkezi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetimlerinden başarıyla geçerek TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazandı.
 
Belge törenine TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Törende konuşan TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin bu yıl dünyanın en önemli referans değerlendirme kuruluşları arasında yer alan Times Higher Education'ın yaptığı sıralamaya giren ilk 30 Türk üniversitesinden biri olduğunu ve 14. sırada temsil edildiğini belirtti.
 
TSE'nin Türkiye'de geçmişi eski, köklü kamu kurumlarından biri olduğunu anımsatan Şahin, standardizasyon, uygunluk belgelendirme, test ve analiz sektöründe ülkenin önemli okullarından da biri olduklarını ifade etti.