Dün Bursaspor’un olağanüstü genel kurulu yapıldı.
Yapılan konuşmalarda sert eleştiriler vardı. 
Ali Ay ve yönetim kurulu genel kurula katılmadılar. Geç de olsa sadece Sezer Sezgin geldi.
Dolayısıyla haklı ya da haksız eleştirilere cevap veren de olmadı.
Tabi bu duruma gelmenin muhasebesini ve murakabesini mutlaka yapmak gerekiyor. Geçmişte yapılan bariz hatalardan ders çıkarmak adına çok önemli.
Ancak sürekli geçmişi konuşarak doğru yolda hız alamayız.
  
BURSASPOR'UN ADAMI OLURUM
Seçimden önce konuşan Mesut Mestan, "Sataşmalara cevap vermek istemiyordum ama birkaç konuya aydınlık getireceğim. 4 defa aday oldum, kimsenin adamı olmadım. Olsaydım kaybetmezdim. Birilerinin adamı olacaksam sizlerin adamı olurum, Bursaspor’un adamı olurum… Benim başkan adayı olma gibi bir düşüncem yoktu. Bursaspor’umuzun bana ihtiyacı olduğunu gördüm ve sahipsiz de bırakamazdım. Bizim tüzüğümüz, anayasamız hepimizin namusu. Burada ne şartlarda aday olunacağı yazıyor. Ben yandan girerim, ortadan girerim, benim adım şu… Kimse Bursaspor’un üzerinde değildir. Herkesin aklı var fikri var. Biz bu takıma 2. Lig’de 2 dönem yöneticilik yaptık. Şampiyon olduğumuzda önemli görevlerde bulundum. Burada Avrupa’da oynadık. Bu tüzük kurulunda o arkadaşımızın kendisi de vardı. Tüzüğü düzgün yapsaydı da insanları birbirine düşürmeseydi. Benim sevdam koltuk değil, işim de olmadı. Gel dediler şu görevi al, aldım. Çok atıp tutanlar aday olsaydı da ben de yanlarında hizmet etseydim ama herkes kaçtı. Hala taraftara oynamaya çalışanlar var. Bizim taraftarımız zekidir. Yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. 32 dava arkadaşım var. Onların hepsine teşekkür ediyor ve güveniyorum" dedi. 
Genel kurulda alınan kararların bir kısmı ise şöyle: Bursaspor yönetim kurulu karar defterinde yer alan kulübün doğmuş ve doğacak her türlü gelirlerine konulan temlik ve rehinlerin, Genel Kurul üyelerin onayıyla iptali için verdiği önerge oy birliğiyle kabul edildi.
Ali Ay ve Cemil Parlakay’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi için verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
Bursaspor tarihinde bu da bir ilk idi sanırım.
Yönetim kurulu oy birliğiyle ibra edilmedi.
Eski defterlerin kapatılması uzun bir süre alacak.
Gerçekleşen olağanüstü genel kurulda, tek aday olarak seçime giren Mesut Mestan, yapılan açık oylama ile genel kurul üyelerinin oyları ile Bursaspor’un yeni başkanı seçildi.
 
DİK BAŞLILIĞIM İYİ BİLİNİR
Bursaspor’un yeni başkanı Mesut Mestan zor bir göreve geldiklerini ve bunun altından kalkacaklarını, hedefin takımı yeniden Süper Lig’e çıkarmak olduğunu kaydetti ve ekledi: "Beraber olmazsak takımı çıkartma şansımız yok. Herkes bir tarafa çekerse, herkes gözünün üstünde kaşın var derse, herkes hesabını kitabını bırakmak zorundadır. Kimsenin Bursaspor üzerinden hesabı olamaz. Bursaspor’u ben kimseye peşkeş çekmem. Hiç kimsenin adamı olmadım, olmam da. Benim dik başlılığımı herkes biliyor. Ben geçmiş kongrelerde hep dik başlılığımdan kaybetmişimdir. Ben tuttuğumu kopartırım, başarılı olmak için de elimden geleni yaparım." 
Bundan sonra ne yapılmalı, nasıl bir yol izlenmeli? Birlik, beraberlik ve istişare ile düştüğümüz çukurdan yeni bir sayfa açarak hızlıca ilk sezonda üst lige çıkmalıyız. Aksi takdirde orada çırpındıkça daha da batabiliriz. 
Bugün mazbatasını alacak olan Mestan başkana Allah kolaylık versin.
İşi hiç kolay değil. Taraftara ve camiaya düşen işini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak ve yardımcı olmaktır.
 
Bursaspor’un yeni yönetim kadrosu:
1. Mesut Mestan
2. Ahmet Eraslan
3. Erol Turan
4. Uğur Çelikyay
5. Kıvanç Cakalıoğlu
6. Konuralp Yeşil
7. Fatih Öztürk
8. Serhat Yıldırır  
9. Ali Büyükkurt  
10. Ersin Toker  
11. Serkan Subaşı  
12. Yavuz Aman  
13. Yıldırım Hacıoğlu
 
Disiplin Kurulu üyeleri
1. Av.Mustafa Kemal Şençayır
2. Av.Sungurtekin Öztan
3. Av.Umut Önel
 
Türkiye Futbol Federasyonu delege listesi
1. Besim Hacıoğulları
2. Hasan Başaran
3. Mustafa Kemal Gürmen
4. Mehmet Çakman
 
Bağımsız denetleme kurulu listesi
1. Tayfur Serdar Güllülü
2. Uğur özer
3. Recep Güller