Ligde geçtiğimiz Yedi haftada 14 golle en çok gol yiyen takımı Alanyaspor karşısında Bursaspor gol pozisyonlara giremese de  yaptığı  az ve  öz hücumla 84 ve 88 de attığı iki gol ve süper üç puan. Bursaspor’um puanını 16 yaptı. Harun kurtardı Jorquera attı. 

Süper Harun, süper Jorquera ile  Bursaspor zirveye yürüyor.

Son iki maçta kalesini gole kapatan kaptanımız,kalecimiz  Harun Tekin bu iki maçta 15 kurtarış yaptı. Sadece ben değil tüm futbolseverler gururla alkışlıyoruz.  

Kubilay ve Sinan kanat bölgesinde oynatılması ne kadar doğruydu bilemem ama bu iki oyuncunun müthiş hücum presi çıkıncaya kadar rakibin üzerimize düzenli gelememesi adına  çok önemliydi.  

Del Valle varken Sinan, John varken Kubilay’ı sahaya sürme nedeni  sanırım taktik bakımındandı.  Her iki golde de  Del Vale’nin direk katkısı var. İlk yarı takıma konmaması belki de  Hamza hocanın    ilk yarı yor ikinci yarı vur taktiği idi.

Hamza hoca’nın Kubilay’da ısrarını ne kadar çok savunuyor ve alkışlıyorsak, Mert’in takıma almamasını da o kadar eleştiriyorum.  Hamza  hocayı  bende eleştiriyorum  tamam.  Ama takım kazanıyor. Amaç kazanmak değil mi? 

Jorquera  nöbetçi golcü ve  attığı gollerle  Bursaspor’umuza üç puanlar kazandırıyor. İlk golde Valle’nin şutunu  takip etmesi, ikinci golde  Deniz’in mükemmel topuk pasını savunma arasına girerek  golle  sonuçlandırması Batalla vari bir düşünüştü. 

Sinan, Kubilay ve Faty çıktı Del Valle , Joshua ve Jorquera girdi işin rengi değişti. Savunmada Şamil ve  Sivok  da çok başarılıydı.

 8.Hafta itibariyle Bursaspor'un şampiyon olduğu sezon ile bu sezon aldığı puan sayısı eşit. 5 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyet   puan 16! Haydi el ele tarihi başarılara... Neden olmasın!...

Hamza hoca dakika 46 ve 74 de hamle yapıyor 84-88 de 2 gol geliyor. Süper Lig'in 8. haftasında  Jorquera'nın  fırsatçılığı ve  akıl dolu  golleriyle yenerek  zirveye kuruldu. Önümüzdeki üç haftalık  serideki alacağı puanlar ligdeki iddiasını  belirleyecek…

Futbol kalitesi mi dediniz! Alanya kötü, bizde  kötü oynadık.  Kötü oyunun nedeni oyunu ikinci bölgede kabul edip az hücum yapmaktı.  Olsun!  Alanya maçını alamamak ligdeki yarışta ben  yokum demekti. Maçı alamazsak yazık olurdu.

Harikasınız … Harun Tekin muhteşemsin.

Bursaspor’umuz bizim mutluluk sebebimiz.