18 ilden oluşan Karadeniz Platformu, ‘Karadeniz Günleri'nin üçüncüsünü 13–21 Ocak 2018 tarihleri arasında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Hastane Alanı diye adlandırılan yerde gerçekleştirecek.

Hamsi severlere şimdiden haber verelim, 13 Ocak Cumartesi günü 1 ton hamsi ücretsiz dağıtılacak. O gün alana aç gelmeye bakın...

Dün Almira Otel’de programla ilgili düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Tiftik Organizasyon A.Ş. Onursal Başkanı İsmail Tiftik, “2 bin metrekarede yaklaşık doksan stantta Karadeniz yöresinin ürünlerini, yiyeceklerini, hediyelik eşyalarını görebilirsiniz” dedi...

Ayrıca Roman orkestrası müzikleri, konser, halk oyunları ile Bursa’da yaşayan 1 milyon Karadenizli 9 gün boyunca bir araya gelerek bu yıl üçüncüsü düzenlenen organizasyonda Karadenizli olmanın ayrıcalığını yaşayacak. Tiftik, bu yılki organizasyonun geçen yıllara göre daha verimli geçeceğini söyledi. "Bu yıl ilk defa Merinos dışında yapılacak etkinliklerin olumlu ve olumsuz yönlerini ve zorlukları olduğunu ancak yeni yerin daha büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyoruz" eklemesi yapmayı da unutmadı.

Bursa'da yaşayan tüm vatandaşları birbiriyle kaynaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Tiftik, bu organizasyona çevre illerden de yoğun katılım beklediklerini dile getirdi.

3. Bursa Karadeniz Günleri tanıtım toplantısında hazır bulunan ve söz alan dernek başkanları da konuştu.

Samsun Dernekleri Federasyon Başkanı Savaş Otruş: "Bursa kozmopolitik bir şehir. Biz Bursa’da yaşıyoruz. Bursa kaynaklarını kullanıyoruz. Kültürümüzü unutmama adına bu etkinlikleri yapıyoruz."

Bursa Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Orhan Aydın: "Bursa artık mega kent oldu. Biz Bursa ile Karadeniz kültürünü birleştirmeye geldik."

Bursa Ordulular Derneği Başkanı Cengizhan Kutlu: "Karadeniz'in güzelliklerini görme adına önemli bir organizasyon.”

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Suat Özkan: "Karadeniz günlerinin bir amacı var. Doğduğumuz ve doyduğumuz kentler arasında köprü kurmaktır."

Ve son olarak konuşan Bursa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Abdullah Kavsur Merinos AKKM'yi yöresel derneklere kapatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a eleştiriler yöneltti. "Bursa üç milyon, bunun 2 milyon 500 bini dışarıdan yani iç göçten gelenlerdir. Ancak 500 bini Bursalı’dır. Diğer büyük şehirler bunu yapıyor. Bursa bunu yapmıyorsa yeri gelir, seçim gelir, hesabı yapılır. İşin özeti milli kültürümüz ve değerlerimizi yeni nesillere doyduğumuz şehirlerde yaşatmak önemlidir. Bursa’da yaşayan ve doyan 1 milyonu aşkın Karadenizli kültürünü yaşatmak farklı bölgelerden gelen insanlarla kaynaştırmak hem sosyal açıdan hem de turizm açısından önemlidir. Bu etkinlikler için Merinos iyi bir yerdi. Eğer Merinos olmayacaksa yeni bir yer yapılıncaya kadar burayı kullanmalıydık. Milli ve yerli değerlerimize herkesin kendi çapında destek vererek yaşatmalıdır" diyen Kavsur, Alinur Başkan'a ince göndermelerde bulundu.

Bu etkinlikler için Merinos’un çok doğru bir yer olduğunu şahsen düşünmüyorum. Merinos AKKM ulusal ve uluslararası kongre ve fuarların yapılması doğru olandır.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin 2018 projeksiyonu ile ilgili yaptığı basın toplantısında Başkan Aktaş detaylı anlatmıştı, yöresel etkinliklerin formata uygun olmadığının altını çizmişti, hak vermemek mümkün değil.

Yöresel etkinlikler için ortak akılla ortak proje ile doğru bir yerde yapılacağını en kısa sürede hak ettiği yere kavuşacağına inanıyorum.