Bizim ülkemizde, gönüllülük esasına göre kurulan kuruluşların büyük bir kesiminin mevcut hastalıkları (Siyaset, ticaret, bireysel rant, cemaatsel faaliyet vb.) terk edemediğini hepimiz biliriz, hiçbirimiz bunu ifade etmeyiz, özellikle o yapıların içindeysek, gerçeği de kabul etmeyiz.

Şimdi sizinle şöyle bir değerlendirme yapalım:
Kurucu Başkanı olduğumuz, şu anda da Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK tarafından başkanlığı yürütülen, bizim de halen Başkan Vekili olarak görev yaptığımız KALİTE BİRLİĞİ...
Yapmış olduğu çalışmalardan ve faaliyetlerden ötürü sanayiciden para toplasa...
 
Sanayiciye para karşılığı eğitimler satsa ve bu eğitimleri belli bir zümre üzerinden yürütse, belli bir kesimle paylaşsa, bölüşse...
Sanayicileri, uygunluk değerlendirme faaliyetleri ile ilgili milli kuruluş olan TSE'ye değil de, yabancı belgelendirme kuruluşlarına yönlendirse, oradan da nemalansa, komisyon alsa...
Sponsorluk bedeli üzerinden ödüller verse, en büyük sponsora, yani en çok parayı verene, en büyük ödülü verse...
Kalite Birliği için ne dersiniz?
Hangi ifadeleri kullanırsınız?
Bu soruları, Bursa'da bir sanayici arkadaşımıza sorduk, dedi ki; "Ayıp edersiniz, bir çuval inciri berbat, sanayiye de ihanet edersiniz!" dedi.
Sizin de benzeri şeyler söylediğinizi duyar gibiyiz. 
Tamam da!
Yukarıda saydığımız şeylerden daha rezilini yapanlara niye bir şey demiyorsunuz!
 
Bir şey demediğiniz gibi, bunlara neden ilgi gösteriyor, destek veriyorsunuz?
Bir de kamu ayağı var ki, o ayağı, kamuya olan saygımızdan yazamıyoruz!
Ama o ayağın, bu yazıyı okuyunca ayak bağlarının çözüleceğini düşünüyoruz!
Velhasıl!
Kalite Birliği, bu duyarsızlığa rağmen, on yıldır çizgisini hassasiyetle korumaya devam ediyor ve ahlaklı duruşuna devam edecek...


***

KOORDİNASYON TOPLANTISI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı birimlerin koordinasyon toplantısı (BEBKA, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE) BEBKA Genel Sekreteri İsmail GERİM başkanlığında TÜBİTAK BUTAL'da yapıldı.

 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ve ilgili kurumların faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, koordinasyonun en verimli şekilde gerçekleştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi ve Bursa'nın sanayi envanteri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE ile Pakistan Standart ve Kalite Kontrol Kurumu arasında ‘Standardizasyon, Uygunluk Değerlendirmesi, Metroloji ve Eğitime İlişkin Uygulama Programı’ imzalandı.
Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 6'ncı toplantısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan Başbakanı İmran Han, Pakistan’da bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Han’ın ortak basın toplantısı öncesinde Türkiye ile Pakistan arasında 11 stratejik anlaşma imzalandı.
 
‘Türk Standardları Enstitüsü ile Pakistan Standart ve Kalite Kontrol Kurumu arasındaki Standardizasyon, Uygunluk Değerlendirmesi, Metroloji ve Eğitime İlişkin Uygulama Programı’ ise TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve PSQCA Genel Müdürü Abdul Alim Memon tarafından imzalandı.