Bursaspor’un Mali Genel Kurulu’nda ortaya çıkan rakamlar son beş yılda yapılan fahiş hataların belgesi niteliğinde oldu.

Bu vahim tablonun sorumluluğunu tek başına kimseye yüklemek istemiyorum.

Bu tablodan İbrahim Yazıcı’dan sonra gelen bütün yönetimler sorumludur.

Biz saha sonuçları ile ilgilenirken, hakem hataları üzerine tefrikalar yazarken, Süper Lig’e çıkma hayalleri kurarken, iliklerimize kadar borç içinde olduğumuzu ve kanımızın kuruduğunun farkında bile değiliz.

Bu koşullarda Süper Lig’e çıksak ne olur?

Büyük olasılıkla transfer yasağı ve hatta puan silme ile başlayacağımız Süper Lig serüvenimiz biter ve tekrar düşeriz.

Şimdi bu kara tablonun rakamlarına bir bakalım.

Biz Süper Lig’de iken transfer gelirleri dışında kalan gelirimiz ortalama 130 milyon lira iken biriken bilançoda açıklanan borcumuz 446.800.000 TL’dir.

Bu rakama gölgeleri, faizleri, temerrüdü eklersek borcumuz 600 milyonu geçer ve bu borcun Süper Lig gelirleri ile bile çevrilmesi mümkün halde değildir.

Bu ligdeki yıllık toplam gelirimizin transfer gelirleri dışında 25–30 milyon civarında olduğunu, bu yıl için bu gelirin tahta açılmasında peşinen kullanıldığını biliyoruz.

Bu bilançoyu doğru olarak kim okursa okusun sonunda vereceği hüküm iflastır.

Biz hasta olmadan önce doktora gitmeyip, başımıza geleni doktordan öğrenmeyi çok seviyoruz.

Bu borç ile yaşamanın ve ayakta kalmanın mümkün olmadığını Bağımsız Denetleme Kurulu raporunun sonuç analizinde görüyoruz.

Bizim önümüze bu yönetimleri getirenler ve bunları seçen bizlerin en az bu Başkan ve Yönetimler kadar suçlu olduğumuzu bilerek hepimiz utançla başımızı öne eğmeliyiz.