Bordo-mavililerin Rabotnicki karşısında oynadığı vasat futbolun yanında Cardozo´nun ortaya koyduğu performans ise liglerin başlamasına kısa bir süre kala teknik direktör Shota Arvaledze´yi düşündürmeye başladı. 

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Trabzonspor deplasmanda Rabotnicki´ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor´da takımın golcü oyuncusu Oscar Cardozo´nun ortaya koyduğu vasat futbol bordo-mavilileri düşündürmeye başladı. Takımın gol umudu olan Cardozo, ortaya koyduğu performansla tam olarak hazır olmadığını gösterirken, fizik gücü ve yaptığı müdahalelerle sakatlığın etkisini tam olarak üzerinden atamadığı gözlendi.

Geçtiğimiz sezonda Spor Toto Süper Lig´de büyük maçlarda gol atma başarası gösteremeyen Cardozo, Avrupa kupalarında ise 1 gol atarak sessizliğe bürünmüştü. Sezonun ilk resmi maçına Makedonya temsilcisi Rabotnicki karşısına çıkan Paraguaylı oyuncu kendisinden beklenin veremedi. Cardozo´nun kötü performansı teknik direktör Shota Arveladze´de liglerin başlamasına kısa bir süre kala düşündürmeye başladı. Yatabare ve Deniz Yılmaz´ın sakatlıkları nedeniyle forvet oyuncusu sıkıntısı yaşayan Gürcü teknik adam sportif direktör Süleyman Hurma´dan acil olarak forvet transferin bitirilmesini istedi.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper oynadığı 29 lig maçında 17 gol atan oyuncu Avrupa kupalarında ise oynadığı 10 maçta ise sadece 1 gol atabildi. Cardozo 2. ön eleme turunda Trabzonspor´un 21 Ağustos 2014´de Rusya temsilcisi Rostov 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada gol atmıştı.