Bir hastamız için Yüksek İhtisas Hastanesi’nin, Şevket Yılmaz Hastanesi kampusundayız.

Önce otopark için, döndük durduk hastane çevresinde, bir yer bulduk, aracımızı park ettik. Otopark konusu genel sıkıntı olduğu için konumuz bu değil. Çünkü bu konunun bu saatten sonra ülke genelinde düzelmesi de mümkün değil.

Önce bir binada doktor muayenesi yapıldı. Doktor muayenesini beklerken, içeriye ilaç mümessilleri girdi, içerde muhabbet gırla! Dışarıda hastalar sırada... İnleyenler, yaşlılar, acil vakalar... Konumuz bu da değil, bu konu anne sütü ile ilgili!

Sonra, tomografi için başka bir binaya gönderildik. Muayene binasından çıktık, sorduk, yürüdük, tekrar sorduk, gene yürüdük, bir daha sorduk, gururluyuz, tomografi cihazının olduğu alanı bulduk!

Kayıt bölümündeki görevliye elimizdeki kağıdı uzattık, aldı, bilgisayarda bir şeyler yazdı, bizim kağıda bir kağıt zımbaladı, "Bunu doldurun, öyle gelin!" dedi...

Kalemimiz yok, kalem aradık, bir ablanın elinde bir kalem görünce, elma şekeri gören çocuk gibi sevinç çığlıkları attık, kalem sırasına girdik, kalemi aldık, kağıdı doldurduk, görevliye getirip verdik...

Gene bilgisayada bir şeyler yazdı, kağıda başka bir küçük kağıt daha zımbaladı, bir hafta sonrası için gün verdi.

Tam da günümüzü gördük, sevinç çığlıkları atmak üzereydik ki, bir kağıt daha uzattı ve karşıki binadan ilaç reçetemizi almamız gerektiğini ve ilaçlarla tomografiye gelmemizi söyledi.

O binadan çıktık, sorduk, yürüdük, öbür binayı bulduk, kapıdan içeri girdik, sorduk, alt kata indik, gene sorduk, yan oda dediler, yan odaya yöneldik, manzara şu:

Bir bilgisayar, bir bayan memur, sen elindeki kağıdı uzatıyorsun, o da bilgisayarda bir şeyler yapıp, senin verdiğin kağıda bir barkot yapıştırıyor ve eczaneye seni gönderiyor...

Bu süreci bizzat yaşadım...

Sağlık Müdürlüğü yetkililerine şunu demek isterim ki;

O hastanedeki tüm yöneticileri TSE'ye gönderin, kendilerine YÖNETİM SİSTEMLERİ temel eğitimi verilsin...

Diyanetten bir hoca o hastaneye gitsin ve personele "Orucu Allah için tutuyorsunuz, oruçlu olduğunuz için agresif ve nezaketsiz olma hakkınız yoktur, böyle yapacaksanız, oruç tutmayın!" fetvasını versin.

O zaman fark ortaya çıkacaktır, devlete haksızlık yapılmayacaktır.