Bursaspor’un kötü oyununa rağmen 39 şut ile sezonun şut rekoru kırılan Bursaspor-Osmanlıspor maçı golsüz 0-0 tamamlandı. Bu sezon ilk kez berabere kaldık. 

Bu sezon geçtiğimiz 6 haftada 2 penaltı kurtaran ve yaptığı kurtarışlarla takımına puanlar kazandıran Milli kalecimiz Harun Tekin, bu maçta da kalesine gelen sekiz kritik şutu  kurtardı.Osmanlıspor'u Harun Tekin durdurdu! Harun’a nazar değmesin ligde Muslera ile yarış yapıyor.

Bu Fırat Aydınus yine yapacağını yaptı. Del Valle ile Batallaya ilk yarı kaç faul yapıldı hele bir pozisyon var ki kontraya çıkarken Batalla çekiliyor Musa tarafından sarı yok ama   Şamil'e sarı kart veriyorsan, Bursasporlu oyunculara 2 dakikada 2 sarı kart gösteren Fırat Aydınus, kartlardaki aynı cömertliği Osmanlıspor’lu futbolculara göstermiyor! Ayrıca Top  Prochazka’nın  eline temas ediyor ve kalecinin önüne gidiyor. Harun'un parmağının ucuna değen topu görüp korner veriliyor. Penaltımızın  verilmesi gerekirdi. Tetikçiliğinden  şüphe etmemek mümkün değil. Başakşehir ve Osmanlıspor da İstanbul takımları gibi kollanmaya başlandı. Zavallı Anadolu. Adalet bekliyor. Futbol, futbol olmaktan çıkıyor.

 

Bursaspor kazanmak isteyen takım görüntüsünden çok  yenilmeyelim  görüntüsündeydi. Bursaspor’da oyuncu değişiklik  hamleleri bir puan içindi.  Bursaspor iç saha da  beraberliğe oynamamalı. Ama ne yapalım takımın gücü bu. Kadro kalitesinden daha çok puan topladık yine de. Umarım bundan sonra da  aynı puan yüzdesi ile  oynarız.

 

İki takımda orta alanı çabuk geçerek derinlemesine atılan toplarla  gol arama isteği savunmaların işini  zorlaştırdı. Osmanlıspor’un hücumdaki Aminu Umar Badou Ndiaye Adrien Regattin  Cheick Diabate, çok  seri, çabuk ve kolay adam eksilten özellikte olması geçen sene  ve bu sene başarı sebebini gösteriyor. Bursaspor böyle adamları neden transfer sezonlarında bulamıyor? Kıskandım doğrusu.        

İsmail bu maçta bence çok iyi oynadı. Şamil her zaman ki gibi her şeyini ortaya koyuyor. Serdar belki de hayatının en zorlandığı maçını oynadı. Rakipleri karşısında bocaladı kolay çalım yedi.   Deniz de uzun sakatlığına göre yine de iyi döndü. Top sakladı hücum pres yaptı son 20 dakika yoruldu çıkarılabilirdi. Hamza hocanın Sercan’ı çıkarıp Merter hamlesi  beraberlik için doğru hamleydi. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Mücadele gücü yüksek,kalitesi düşük olsa bile iyi bir maçtı. Bursaspor sahada gerçekten savaşıyor.  

Regattin bonservissiz alınmış ve  önce bize önerilmiş ama Hamza hoca beğenmemiş. Bizim Regattin ayarında futbolcumuz yok!

90 dakika içinde Pozisyona giremedik! Ama bir puanı aldık. Buna da şükür. Osmanlı iyi takım açık futbol oynayarak futbolu çirkinleştirmiyor  

Şampiyon olduğumuz 2009/2010 sezonunda 7.haftayı 4.sırada tamamlarken yeşil-beyazlılar 2016/2017 sezonunda da aynı sırada haftayı 13 puanla kapatması ilginç bir tesadüf olsa gerek.

Milli kalecimiz Harun'un formu devam ediyor. Puanlar tek de olsa geliyor.