Bu Cuma günü de sizlere Kur’ân-ı Kerim’in 5.suresi olan Mâide suresinin 72 ila 77 âyetlerinin mealini aktaracağım.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

72. Andolsun ki ’Allah, kesinlikle Meryem oğlu Mesih’tir’ diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih ‘Ey İsrailoğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk ediniz. Biliniz ki kim Allah’a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcılar yoktur’ demişti.

73. Andolsun ki ’Allah, üçün üçüncüsüdür’ diyenler de kâfir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah’dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kâfir olanlara acı bir azap isabet edecektir.

74.Hâla Allah’a tevbe edip O’ndan bağışlanmayı dilemiyecekler mi? Allah çok yargılayıcı, çok esirgeyicidir.

75.Meryem oğlu Mesih ancak bir resüldür. Ondan önce de(birçok) resüller gelip geçmiştir. Anası da çok doğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara delilleri nasıl açıklıyoruz, sonra bak nasıl(haktan)yüz çeviriyorlar.

76.De ki: Allah’ı bırakıp da sizin için fayda ve zarara gücü yetmeyen şeylere mi tapıyorsunuz? Hakkıyla işiten ve bilen yalnız Allah’tır.

77.De ki: Ey Kitap ehli! Dininizde haksız yere haddi aşmayın. Daha önceden sapan, birçoklarını saptıran ve yolun doğrusundan uzaklaşan bir topluma uymayın.

Müfessirler, 72. Âyette, Allah’a ve ahiret gününe inanıp salih amel işleyen ve zamanlarındaki peygamberi tasdik eden her ümmet cennete girer. Ama Hz.Muhammed’in peygamberliğine inanmayan zamanımız yahudi ve hristiyanları cehennem odunudurlar. Zira Yüce Allah buyurmuş ki: Kim, İslam’dan başka bir din ararsa, bilsinki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.(Al-i İmran/85)

Bir kadının rahminden doğan İsa, nasıl ilah olabilir? Hristiyanların inancına göre çarmıha gerilen bir kimse, nasıl kendisine ibadet edilen bir tanrı olabilir?

75. Âyette, Yahudiler Hz. İsa’nın, namuslu ve bakire bir hanımdan doğduğuna inanmayıp, onun anasına iftira eder, gayrimeşru bir birleşmeden doğduğunu ileri sürerler. Kur’ân-ı Kerim daha önce Hz. İsa’nın mucizevi bir şekilde nasıl yaratıldığını anlatıp burada da anasını doğru dürüst ve namuslu olduğunu zikretmek suretiyle bu iftirayı reddetmektedir. Ayrıca Hristiyanların ona ve anasına tanıklık vasfı vermelerini de elle tutulur, gözle görülür bir delil ile reddedip çürütmektedir. Zira her ikisi de yemek yerlerdi, tanrı olsalardı yemeye, içmeye ihtiyaç duyarlarmıydı!

Yemek yiyen kimsenin, mutlaka onu bir süre sonra dışkı olarak vücudundan çıkarmaya ihtiyaç duyacağına bir işaret vardır. Bu durumdaki bir kimseye nasıl kulluk edilir? Böyle birinin ilah olduğu nasıl düşünebiliriz? Yeme, içme ve def-i hacette bulunmaya mecbur olan kimse ilah olabilir mi?

Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasanız diye size öğüt veriyor.(Nahl/90)

Ya Rabbi!Hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, sıkıntıda olanlara da ferahlık ver Ya Rabbi.

Ya Rabbi! Şifa zehirdir, zehir şifadır. Şifayı zehreyleyen, zehri şifa eyleyen sensin Ya Rabbi.

Ya Rabbi! Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana yalvaran dilleri boş çevirme Ya Rabbi.

Hayırlı cumalar diliyorum.

Selam ve dua ile...