Lisede okuyan yeğenimi zaman zaman ziyarete gidiyorum. Okul önlerindeki hengameyi gördüğümde çok üzülüyorum. 'Gençlik nereye gidiyor' demekten kendimi alamıyorum.

Gerçekten gençlik nereye gidiyor. Milli eğitimde sıkıntılar yaşadığımız ortada... AK Parti hükümetleri boyunca bile milli eğitim bakanlığı istikrarı sağlanamaması bunun göstergesi.

Kuzey ülkelerinin eğitim disiplinine gıpta ile bakıyoruz. Oysa maneviyat, yetişme tarzı, aile terbiyesi, öğretmene bakış açısından bizim gelenek ve göreneklerimiz Avrupa'nın fersah fersah ötesinde.   Şimdi benin disiplin, teknik eğitim vb. konular görerek ahkam kesmem benim bilgi seviyemi aşar.

Ben yaşadıklarımdan gözlemlerimden örnekler aktaracağım sadece fiziksel olarak. Öğrenciler öylesine yayılmışlar ki  dillerindeki yayvanlık Türkçe'yi katletme özellikleri kıyafetlerine, midelerine de vurmuş. Okul etrafındaki fast food satış yerleri Oscar'lık filmlerdeki salonların doluluğunu andırıyor.

Ne o hesapta beyaz et tavuk yiyorlar...

Farkında değiller ki yanmış et yiyorlar. Hatta kömür katranı bile diyebiliriz.

Bana söyler misinin 8 TL'ye yarım döner ekmeğin içindeki protein zenginliği acaba kiremit tozundan mı kaynaklanıyor, soya fazlalığından mı.

Hadi soyadan kaynaklanıyorsa bir nebze diyelim ama öteki züccaciye malzemelerinden ise yandı gülüm keten helva.

Kılık kıyafet serbestisini ise bir başka türlü anlamış gençlerimiz, erkeklerimizin kravatları hanya manya ölçülerinde,

Saçlarda yine çooookkk anlamsız acemi berber modelleri

Kızlarımızda ise erkek kadın karışımı saç uzunluğu olmasa ayıramayacağımız nitelikte.

Anlayacağınız, okul içini bilmem ama okul dışı at izi it izine karışmış vaziyette. Allah'tan güvenlik konusunda emniyetimiz duyarlı da şimdilik uyuşturucu tacirlerinin taşeronlarına göz açtırılmıyor okul önlerinde.

Ama bir din dersi öğretmeninin anekdotunu da aktarmadan edemeyeceğim sizlere:

"Din dersini zorunlu olmaktan gerçekten çıkaralım...

Dinini öğrenmek istemeyen kişiye de, evladına da anlatamıyoruz bazı şeyleri.

İslam'ın gereği olan bilgileri aktardığımızda çocuğun velisi karşımıza dikiliyor ve siz neden hurafe anlatıyorsunuz diyor.

Milli Eğitim'e şikayet etmekle tehdit ediyor..."

Okul önünden başladık, din dersiyle çıktık yazımızdan. Allah gerçekten bazı beyinleri ıslah etsin, öğrencileri için her şartta çalışan öğretmenlerimize de sabır versin.