Hayatımıza ansızın giren korona bizi ne hale getirdi. Kimi sevdiklerini kaybetti, kimi sağlığını… Hala da almaya devam ediyor, yüzsüzce. Kimi kapılı kapılar ardında çekiyor acısını, kimi hastanelerin soğuk koridorlarında. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de giderek yükselen vakaların vatandaşları ürkütmemesi gerektiğini vurgularken, “Sağlık Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum, endişe etmeyiniz, hastalık eski günlerindeki gücünde değil” ifadelerini kullanmış. 

Koronanın gücü kırılmış bu sevindirici haber de, peki bizim gücümüz kaldı mı onu düşünmek lazım. O illet gücünü yitirirken aslında bizimde kendi gücümüzü kendiyle götürdü. 

Küresel bir salgınla mücadeleyle zorlu iki yıl geçirdik, salgının yıkıcı etkisini geride bırakabilir miyiz bilmiyorum ama bizden çok şey gittiğine eminim.  

Dün haftalık vaka sayılarını açıkladı Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca. Bursa almış başını gidiyor. O kadar sık duyar olduk ki hasta olanları. Her gün bir endişeyle açar olduk telefonları… Evet doğruya doğru eskisi kadar korkutucu değil bu illet. Ama korkutucu olmamasının sebebi gücünün kırılması mı alışkanlık mı bu iyi çözmek lazım. 

Gücü kırıldıysa eğer bu ölen insanlar neden ölüyor. Ölümü bile artık normalleştirmeye çalıştığımızın farkında mıyız? Bak kimi diyor ki evet koronadan hayatını kaybetti ama, kronik hastaydı. Evet koronadan hayatını kaybetti ama çok yaşlıydı. Ne yani yaşlıysa, kronik hastaysa ölmesi normal mi?

Bence bu duruma alışmaya ya da alışmaya çalışmayı bırakalım! Gelin kaybettiğimiz gücümüzü yeniden kazanalım.

 

.