Ekim ayında düzenlenen Olağan Genel Kurul’un ardından göreve başlayan TÜGİAD Bursa Şubesi 11. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri basınla bir araya geldi. Başkan Ersoy Tabaklar’ın yeni dönem projelerini anlattığı toplantıda dikkat çeken konulardan biri de ‘Girişim Türk’ projesi idi.

TÜGİAD’ın Melek Yatırım şirketi olan Girişim Türk’ün amacı, Türk girişimcilerinin teknoloji tabanlı projelerini destekleyerek daha da büyütmek. Geçmiş dönem TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen de bu konuda, “Girişim Türk ile aslında çok büyük bir sermaye koymuyoruz ama bir bayrak dikiyoruz. Diyoruz ki; bu girişim iş yapar, buna destek verin” ifadelerini kullanmış.

Tabaklar, Startupları ve MelekYatırımcıları buluşturan bu projeyi daha da büyütmek amacıyla 2019 yılında Bursa’da ‘Girişimcilik Zirvesi’ yapmayı planladıklarını duyurdu. Umarız ki, bu çağrı gerekli ilgiyi görür…

Çırağan Söyleşilerinde Gündem Kaşıkçı Olayı…

TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin gelenekselleşen Çırağan Söyleşileri’nin konuğu Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı oldu.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan, tüm dünya ve Türkiye gündemini sarsan Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kışlakçı, “Bir cinayet dünyanın akışını değiştirebilir. Cemal Kaşıkçı cinayeti de böyle bir olaydır” dedi.

Cemal Kaşıkçı’nın 300 milyon nüfuslu Arap coğrafyasının en tanınan gazetecisi olduğunu söyleyen Kışlakçı, Prens Selman’ın bu çirkin olayı Türkiye’de gerçekleştirerek hem Kaşıkçı’dan kurtulmayı hem de bu cinayeti Türkiye’ye yıkarak, karışıklık çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Çünkü, Kışlakçı’nın dediğine göre, Prens Selman Türkiye’yi, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin değişiminin önündeki en büyük engel olarak görüyormuş…

Dünya kamuoyunun Kaşıkçı cinayetine olan ilgisi hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü, Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn de Türkiye’ye  gelerek, bu olayla ilgili hazırlayacağı belgesel için temaslarda bulundu. Yani, olayın üzerinin tamamen kapanmadığı bariz bir geçek ve bu köprünün altından daha çok sular akacak gibi.

Mimarlar Baloda Stres Attı

Mimarlar, Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği baloda buluştu.

Burak Şenöz’ün şarkılarıyla doyasıya eğlenen mimarlar, meslekte 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyelerini anmayı da ihmal etmediler ve her birine plaket takdim ettiler.

Gecede bir konuşma yapan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin 2018’in kendileri için verimli bir yıl olduğunu söyledi. Şahin, ilkini düzenledikleri Archifest’e ayrı bir vurgu yaparak, bu festivalin gelişen ve büyüyen bir gelenek haline gelmesini istediğini söyledi.