Ya arkadaş ülkemizde çok aç insan var, yardım eden yok diyor bazıları… Bazıları ise tepki gösterip arkadaş evinde yiyecek ekmeği yok ama elinde iphone telefon var.

Hangisi doğru bilen var mı? Benim kendi kanaatimce yardıma muhtaç olan zaten kendini göstermiyor. Ben açım diyen ise daha fazlasını istediği için açım diyor. Geçen bir haber okudum yüreğimi ağzımda hissettim. 

Aksaray’da 67 yaşındaki Ümmügülsüm teyze karşıdan karşıya geçerken otobüsün altında kalıyor. Ümmügülsüm teyzeye çarptığını fark etmeyen otobüs şoförünün gaza basmaya devam etmesi sonucu otobüsün sağ ön tekerleri teyzenin üzerinden geçiyor. Teyze çevredeki vatandaşların fark etmesi ve otobüs şoförünün aracı durdurması sonucu müdahale edilerek yolkenarındaki kaldırıma oturtuluyor. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı teyzeye ilk müdahaleyi olay yerinde yapmak istiyor ama ilk müdahale esnasında teyze hastaneye gitmek istemediğini söylerken, sağlık ekipleri teyzeyi hastaneye gitmesi için uzun süre ikna etmeye çalışıyor. 

Sağlık ekiplerinin hastaneye götürme isteğine, "Yok yavrum ben gidemem, eve gideceğim. Gideceğim ben yavrum, ekmek param yok yardım edin" diye cevap veriyor. O an hayat duruyor ve sağlık ekipleri bırakmıyor. Sedye üzerine alınan teyze kucağında aldığı 2 dilim peynirle "Yavrum götürmeyin beni hastaneye" diyor. Sağlık görevlisi ise "Teyzem götürmek zorundayım" diyerek teyze ambulansla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılıyor. Çok geçmeden Ümmügülsüm teyze iç kanamadan hayatını kaybediyor. Geriye kalan ise 2 dilim peynir. 

Teyzenin nasıl bir hayatı vardı, kime bakıyordu, nerden geliyordu, o 2 dilim peyniri nerden almıştı bilinmez ama;Ümmügülsüm teyzenin yoklukla savaştığı apaçık ortadaydı. 

Şu an zor dönemden geçiyoruz. Kimi esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor. Kimi dükkanını kapattı, kimi sabahtan akşama kadar dükkan kapısında siftah etmeyi bekliyor. Birbirimizden haberimiz var mı? Yok. Çünkü herkes kendi derdine düşmüş. Bak Ümmügülsüm teyzenin hayatını bilen var mı, evinde ekmek olmadığını bilen var mı? 

Yokluk görmüş geçirmişte belki hayatında ilk defa birine ekmek param yok diyebilmiş oda ölüm döşeğinde. 

Allah rahmet eylesin Ümmügülsüm teyze. Biz yine utandık bir günlüğüne. Birkaç güne unuturuz seni yine hayatımıza dönüp, ya arkadaş bu ülkede az insan yok deriz. Hakkını helal et Ümmügülsüm teyze…