Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 377. günü. Yani 1 yıl 12 gün...

Uzun zamandan beri Bursa sınırları içerisinde billboardlarda hep aynı mesaj:

“Hayat Bursalı gençlere güzel”

Gerçekten de merak uyandırıcı bir reklam çalışması…

Alıcılarımızın da ayarlarıyla oynanmasına müsait bir ortam dizaynı…

Uzun bir bekleyişin ardından soru işaretlerimiz de aydınlanmış oldu.

Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübü’nün tanıtım toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sunuculuğunu Bursalı oyuncu Eser Yenenler’in gerçekleştirdiği programda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da spor kıyafetleriyle gençlerle bir araya geldi.

Doğru kurgulanmış moda tabirle ‘kombinlenmiş’ kıyafetlerini rahat tavırlarıyla perçinledi Başkan Alinur Aktaş.

İstanbul’dan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini takip ettiğini dile getiren Eser Yenenler, esprileriyle güldüren, Başkan Aktaş’tan geceleri acıktığı için yatak odasına çorba çeşmesi istedi.

Gençliğin insan hayatının en kıymetli hazinesi olduğunun altını çizen Alinur Aktaş, Bursa’nın 3 milyon 101 bin 833 olan nüfusunun 2 milyon 70 bininin 45 yaş altı olduğunu belirtti…

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlik modeli ve faaliyetleri hakkında önemli projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, medeniyet, dil, tarih araştırma kulüpleri; kamplar, atölyeler, şenlik, festival, sportif uygulamalar, gençlik merkezlerinde yerel, ulusal ve uluslararası konuklarla buluşmalar, konferans, panel ve söyleşilerle desteklenen sinema sanat geceleri, üniversite gençlik toplulukları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde çalıştaylar, paneller, seminerler, sempozyumlar yaptıklarını dile getirdi.

Ayrıca dijital dünyaya ayak uydurmak hedefiyle e-spor turnuvası, vlogger akademi, youtube stüdyoları hazırlığı gibi faaliyetlerle her platformda gençlerin yanında olduklarını vurguladı Aktaş.

Bursa’da yaşayan 15-29 yaş arası Büyükşehir Gençlik Kulübü mobil uygulamasını indirenler, operatör fark etmeksizin 4 GB ücretsiz internet data paketine sahip olacak.

Teleferikten 1 bilet alana 1 bilet bedava olacak. BUDO’dan 3 bilet alınca 1 bilet ücretsiz elde edilecek. Ayda bir kez BURBAK’tan ücretsiz otopark kullanım hakkına sahip olunacak. BURFAŞ tesislerinde kasada yüzde 15 indirim kazanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kulübü’nün gençlere sağladığı en önemli avantajın ise görüş ve önerileriyle yönetimde söz sahibi olmak olduğunu açıklayan Başkan Aktaş, “An itibariyle proje ve hizmetlerimizi genç arkadaşlarıma bu uygulamadan soracağım. Sevgili gençlerimizin düşünceleri bizim için çok değerli ve önemli. Yani bu projeyle genç kardeşlerimizi yönetimin içine dahil etmiş oluyoruz. Ayrıca bunların yanında bu platformdan, çalışma hayatı öncesindeki staj imkanlarından da haberdar olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kapsamlı bir kulüp daha açmış oldu.

Projenin gelişimi yeni firmaların katılımıyla bambaşka bir hale bürünecek.

Buradan da Bursalı gençler kazanacak. Hem de en çok takip ettikleri konu olan teknolojiyle…

Şimdi söyleyin bakalım sevgili Bursalı gençler!..

Gençlik başımda duman, var mı teknolojiye gözünü yuman?